2019. május 2. csütörtök

Mózes ekkor így felelt: Hátha nem hisznek nekem, és nem hallgatnak a szavamra, hanem azt mondják, hogy nem jelent meg neked az ÚR?! De az ÚR erre azt mondta neki: Mi van a kezedben? Egy bot - felelte ő. Dobd a földre! - mondta az ÚR. Amikor a földre dobta, kígyóvá vált, és Mózes elfutott előle. Azután ezt mondta az ÚR Mózesnek: Nyújtsd ki a kezedet, és ragadd meg a farkánál! Mózes kinyújtotta a kezét, és megmarkolta, az pedig bottá vált a markában. Így majd elhiszik, hogy megjelent neked az ÚR, atyáik Istene: Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákób Istene. Majd pedig ezt mondta neki az ÚR: Dugd be a kezedet a kebledbe! Bedugta a kezét a keblébe, és amikor kihúzta, hófehér volt a keze a poklosságtól. Ezután pedig azt mondta: Dugd vissza a kezedet a kebledbe! Visszadugta a kezét a keblébe, és amikor kihúzta a kebléből, ismét olyan volt, mint testének többi része. Ha tehát nem hisznek neked, és nem hallgatnak a szóra az első jelnél, majd hisznek a szónak a következő jelnél. De ha még erre a két jelre sem hisznek, és nem hallgatnak a szavadra, akkor végy a Nílus vizéből, öntsd a szárazra, és a Nílusból vett víz vérré válik a szárazon. Akkor ezt mondta Mózes az ÚRnak: Kérlek, Uram, nem vagyok én ékesen szóló. Ezelőtt sem voltam az, de azóta sem vagyok, hogy szolgáddal beszélsz. Sőt nehéz ajkú és nehéz nyelvű vagyok én. De az ÚR ezt mondta neki: Ki adott szájat az embernek? Ki tesz némává vagy süketté, látóvá vagy vakká? Talán nem én, az ÚR?! Most azért menj! Én leszek a te száddal, és megtanítalak arra, hogy mit beszélj!

2Móz 4,1-12.

MEG TUDOM TENNI!

Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. (2Kor12,9)

Jóllehet csatlakoztam egy keresztény közösséghez mintegy két évvel ezelőtt, soha nem vállaltam semmilyen nyilvános szerepet a szolgálatban. Egyik nap a vezetőnktől üzenetet kaptam: "Meli, neked sok különös tapasztalatod van, ezért a hónap utolsó hetén rád bíznám a szolgálatot." Alkalmatlannak éreztem magam, ezért visszautasítottam, mert félek a közönség előtt beszélni. A vezetőnk azt válaszolta, hogy csak el kell kezdenem, aztán egyre könnyebb lesz.
Eszembe jutott, amikor Isten először bízta meg Mózest, hogy kivezesse népét Egyiptomból. Többször is visszautasította, arra hivatkozva, hogy nem a szavak embere (2Móz 4,10). De Mózest gyengesége ellenére is használhatta Isten, hogy a zsidókat kivezesse Egyiptomból az ígéret földjére.
Mindnyájunknak vannak gyengeségeink, de nem engedhetjük, hogy ezek érvek legyenek Isten hívásának visszautasítására. Isten nem a gyengeségeinkre tekint, hanem arra, hogy az ő erejére és hatalmára hagyatkozunk. Ez teljes biztonságot adhat ahhoz, hogy Isten dicsőségére nagy dolgokat vigyünk végbe.

Imádság: Istenünk, sok gyengeségünk van, de tudjuk, hogy mindent megtehetünk, hiszen te vagy a mi erősségünk. Ámen.

Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem. (Fil 4,13)
Meliana Santoso (Kelet-Jáva, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI FÉL A NYILVÁNOSSÁG ELŐTT MEGSZÓLALNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek