2019. május 6. hétfő

A kegyelmi ajándékok között ugyan különbségek vannak, de a Lélek ugyanaz. Különbségek vannak a szolgálatokban is, de az Úr ugyanaz. És különbségek vannak az isteni erő megnyilvánulásaiban is, de Isten, aki mindezt véghezviszi mindenkiben, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulása pedig mindenkinek azért adatik, hogy használjon vele. Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.
Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg.

1Kor 12,4-13.

TANULNI LEHET A MÉHEKTŐL

Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. (1Kor 12,14)

2017 februárjában a helyi önkormányzat kitelepítette családunkat, szomszédainkat és barátainkat, vagyis a La Barquita lakóközösség tagjait Santo Domingóban, a Dominikai Köztársaságban. Mindnyájunkat egy új helyre költöztettek, ahol jobbak voltak a lakhatási körülmények. Egy héttel az új házba való beköltözésem után egy méhraj is megérkezett. Elbizonytalanodtam, hogy mi is a teendő ilyenkor. Nem akartam ártani a méheknek, de a lakóteret sem akartam velük megosztani.
Azt reméltem, hogy az imádság révén meg fogom tudni ítélni, mit akar Isten tanítani nekem a méheken keresztül, úgyhogy megkértem a gyülekezetem tagjait, imádkozzanak velem. Azután a Bibliát hívtam segítségül. Amikor az 1Kor 12,12-13-at olvastam, eszembe jutott, hogy a méhcsaládok összehangolódnak munkájuk végzése közben a méztermelés és a kolónia gond nélküli fenntartása érdekében.
Követhetjük ezt a mintát, miközben harmóniában végezzük munkánkat családként, gyülekezetként, közösségként. Amikor együtt munkálkodunk Isten országa előmozdításának nagy célja érdekében, lehetünk olyan egységesek és hatékonyak, mint a méhek.

Imádság: Mindenható Istenünk, segíts Jézus Krisztusban egyesülve munkálkodni országod építésén! Ámen.

Én is egy vagyok Krisztus testének sok tagja közül.
Andrea Ramírez Zabala (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A MÉHÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek