2019. május 7. kedd

A tizenegy tanítvány pedig elment Galileába arra a hegyre, ahova Jézus rendelte őket. Amikor meglátták őt, leborultak előtte, pedig kétségek fogták el őket. Jézus hozzájuk lépett, és így szólt: "Nekem adatott minden hatalom mennyen és földön. Menjetek el tehát, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam nektek; és íme, én veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."

Mt 28,16-20.

LELKI TÁPLÁLÉK

Meg van írva: "Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Mt 4,4)

Gyerekkoromban, az 1950-es években a családunk gyakran meglátogatta édesanyám szüleit Ohióban. A házuk néhány forgalmas vasúti vágány közelében feküdt. A hátsó bejárat előtt egy veranda volt, ahol az unokatestvéreimmel való játék után mindig ott találtunk egy hajléktalant (mi csak hobónak hívtuk), amint szendvicset evett és tejet ivott, amit nagymama adott neki.
Megkérdeztem nagyapát, miért mindig hozzájuk jönnek ezek az emberek, mikor a vágány mellett más házak is vannak. Elvezetett a vágányokhoz, és megmutatta, hogy néhány, közvetlenül a házuk közelében egymásba futó vágánypáron van egy jelölés festékkel vagy krétával. "A hajléktalanok így tudatják egymással, hol található élelem." Bármi kezük ügyébe kerülő eszközt felhasználtak, amivel megjelölték a vasúti talpfákat.
Nagyszüleim példája vezetett arra, hogy részt vegyek a börtönmissziós szolgálatban. Segíteni akarok másoknak, hogy táplálékot találjanak lelkük számára. Krisztus követőiként el kell mondanunk az embereknek, hol található az igazi táplálék az életre: Isten igéjében. Jézus nem mondta, hogy építsünk templomokat, ahová meghívhatjuk barátainkat és embertársainkat. Azt mondta, menjünk, és mondjuk el, hol található a "lélek tápláléka".

Imádság: Drága Urunk, vezess minket, amikor beszélünk az embereknek életet adó igédről! Ámen.

Mondjuk el másoknak, hogy találhatják meg az élet kenyerét!
Martyn Haynes (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNMISSZIÓ MUNKATÁRSAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek