2019. május 8. szerda

A szegény ember igazságát ne ferdítsd el peres ügyében! A hamis ügytől maradj távol, az ártatlant és igazat ne öld meg, mert én nem adok igazat a bűnösnek! Vesztegetésre szánt ajándékot ne fogadj el, mert az ilyen ajándék vakká teszi a világosan látókat, és az igaz beszédet is elcsavarja. Ne sanyargasd a jövevényt, hiszen ti ismeritek a jövevény életét, mert ti is jövevények voltatok Egyiptomban.

2Móz 23,6-9.

MEGOSZTHATÓ TALENTUM

Ne zsákmányold ki a nincstelen és szegény napszámost, akár a testvéred, akár olyan jövevény, aki országodban, a te lakóhelyeiden él. (5Móz 24,14)

Menekültek között dolgozom önkéntesként. A szívem szakad meg, amikor történeteket mesélnek gátlástalan emberekről, akik hasznot húznak belőlük. Azt keresem, hogyan segíthetnék rajtuk, jóllehet energiám és időm véges. A múlt ősszel találkoztam Aung Linnel és leányaival, majd karácsonykor is meglátogattam őket. Aung Lin Thaiföldön egy menekülttáborban rálépett egy taposóaknára, és elvesztette egyik lábát, mindkét kezét és szeme világát. Ezt követően meghalt a felesége. Amikor Nebraskába érkezett négy lányával, egy burmai házaspár befogadta őket. Reméltem, hogy szerény módon én is tudok segíteni a családnak. Amikor meglátogatom Aung Lint, remélem, hogy nemcsak a nekik vitt rizzsel, gyümölccsel és pénzzel, hanem Isten szeretetével is megvidámíthatom a napját.
Isten mindnyájunknak adott képességet és eszközöket mások megsegítésére. Akik szeretnek varrni, segítenek a menekülteknek elsajátítani ezt a tudást. Vállalkozók egy kis csapata segít nekik pénzt keresni. Egy nyugdíjas tanár a diákoknak segít a tanulásban. 81 éves Sunny barátom megismerteti velük országunk szokásait és kultúráját. Mindnyájunknak van talentumunk, melyeket megoszthatunk másokkal Isten dicsőségére.

Imádság: Istenünk, nyisd meg szívünket és szemünket, hogy mások segítségére és bátorítására lehessünk. Ámen.

Isten minden nap megmutatja, kin segíthetek.
Nancy R. Meyer (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A MENEKÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek