2019. május 9. csütörtök

Azután így szólt hozzájuk Jézus: "Ki az közületek, akinek van egy barátja, és elmegy hozzá éjfélkor, és ezt mondja neki: Barátom, adj nekem kölcsön három kenyeret, mert útról érkezett egy barátom, és nincs mit elébe tegyek; - és az így válaszolna belülről: Ne zaklass engem, az ajtó már be van zárva, és velem együtt gyermekeim is ágyban vannak; nem kelhetek fel, hogy adjak neked! Mondom nektek, ha nem is kelne fel, és nem is adna neki azért, mert barátja, tolakodása miatt fel fog kelni, és megadja neki, amire szüksége van." "Én is azt mondom nektek: kérjetek, és adatik, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik. Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?"

Lk 11,5-13.

ÖRÖMTELI IMÁDSÁG

Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. (Fil 4,6)

Amikor hazaértem a piaccsarnokból az élelmiszerekkel, hároméves fiam, Alan rögtön kiszúrta a kekszet. Hangosan felkiáltott: "Apa, sütemény!". Majd hirtelen elkezdett sírni, miközben folyamatosan követelőzött. Alan viselkedése elszomorított egy kicsit. Arra gondoltam: "Miért nem mosolyogva kér? Nem bízik bennem?"
Elgondolkoztam azon, vajon én hogyan kérek valamit Istentől. Gyakran én is, Alanhoz hasonlóan, ahelyett, hogy bizalommal fordulnék Istenhez, könnyekben török ki, és sírva ismételgetem kérésem újra meg újra. Isten örül, amikor hallja kéréseinket, de Pál apostol azt mondja, ne aggodalmaskodjunk, amikor imádkozunk. Tudom, hogy néha megfeledkezem Jézus ígéretéről: Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Mt 7,7)
Isten tudja, mire van szükségünk, még mielőtt kérnénk, de azt akarja, hogy hittel és hálaadással kérjünk. Meg akarja tölteni életünket szeretettel és örömmel, és így is tesz. Isten azért küldte Jézust, hogy bővelkedő életet hozzon számunkra. (Jn 10,10)

Imádság: Szerető Istenünk, adj nekünk hittel teli szívet, hogy bővelkedő életünk legyen! Ámen.

Bizalommal és hálaadással fogok ma Isten elé járulni.
Hiteshkumar Jahsvantbhai Solanki (Gujarat, India)

IMÁDKOZZUNK AZ APÁKÉRT ÉS A FIAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Május
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek