2019. május 11. szombat

Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek; és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek: mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint.

Róm 12,1-3.

ÁTFORMÁLVA

Ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes. (Róm 12,2)

Nyugdíjas éveimhez közeledtem, amikor Isten egyértelműen tudtomra adta, hogy a sok évnyi mértéktelen alkoholizálás és szerencsejáték miatti tékozló-fiúságom véget kell érjen. Egy alkalommal, mikor ittasan egy fának mentem, és összetörtem a kocsimat, el kellett döntenem: vagy megengedem Istennek, hogy ezután ő irányítsa az életemet, vagy a magam feje után megyek. Meghoztam a döntést: engedem, hogy Isten szeretete, kegyelme és megbocsátása gyümölcsöző kereszténnyé formáljon. Ez bűnvallással kezdődött, és azzal folytatódott, hogy felhagytam az elmúlt 55 évnyi hiábavaló életemmel.
A nemtörődöm életmóddal való szakítás olyan életre változott, melyet érdemes élni: a világias élettől tartózkodom azért, hogy az Isten szavában örvendezzek. Most másokat próbálok szolgálni, és hálával továbbadni, amit Isten adott nekem. Keresztényként folyamatosan formálódok. Próbálok rossz szokásaimtól tartózkodni, melyek éveken keresztül gyötörtek. Most van egy Megváltóm, aki bölcsebb, szeretőbb és törődőbb emberré formált.

Imádság: Istenünk, vezess minket minden nap, hogy egyre jobban szeressünk téged, és tegyük akaratodat. Ámen.

Másoknak szolgálva Istent szolgálom.
John Groves (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MEGSZABADULT A FÜGGŐSÉGTŐL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek