2019. május 17. péntek

Akiket pedig Isten Lelke vezérel, azok Isten fiai. Mert nem a szolgaság lelkét kaptátok, hogy ismét féljetek, hanem a fiúság Lelkét kaptátok, aki által kiáltjuk: "Abbá, Atya!" Maga a Lélek tesz bizonyságot a mi lelkünkkel együtt arról, hogy valóban Isten gyermekei vagyunk. Ha pedig gyermekek, akkor örökösök is: örökösei Istennek és örököstársai Krisztusnak, ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk.
Mert azt tartom, hogy a jelen szenvedései nem hasonlíthatók ahhoz a dicsőséghez, amely láthatóvá lesz rajtunk. Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését. A teremtett világ ugyanis a hiábavalóságnak vettetett alá, nem önszántából, hanem az által, aki alávetette, mégpedig azzal a reménységgel, hogy a teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára.

Róm 8,14-21.

ISTEN SZERELMES ÉNEKE

Mily szépen lépkedsz saruidban, te fejedelmi lány! (Énekek 7,2)

Amikor férjemmel misszionáriusként Nicaraguában éltünk, a rettenetes hőség folyton kínozott. Csupán arra voltam képes, hogy végigszenvedjem a napot és elvégezzek néhány feltétlenül szükséges házimunkát. Migrén gyötört, és gyakran azon gondolkodtam, mit is keresek ott. Egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy valaha képes leszek hozzászokni a körülményekhez, hogy bármi hasznosat tudjak ott csinálni.
A mai bibliai idézetet akkor írtam a naplómba, amikor Nicaraguába érkeztünk. Eszembe jutott egy reggel ez a vers, amint a lábamra néztem. "Mily szépen lépkedsz saruidban, te fejedelmi lány!" Elöntöttek az érzelmek, amikor ráébredtem, hogy a Király leánya vagyok, aki által drága, szeretett és megbecsült lettem. Tudom, hogy Isten gyönyörködik bennem és szeret. Akármikor elbizonytalanodtam Nicaraguában, hogy miért vagyok ott, csak a sarus lábaimra kellett tekintenem, és máris emlékeztem, ki is vagyok. Nem számított, hogy tudok-e hatalmas tetteket végrehajtani, Istennek akkor is értékes voltam.
Mindnyájan csodálatosak vagyunk, nem azért, amit csinálunk vagy elérünk, hanem mert Istenhez tartozunk. Vigasztaljon és bátorítson minket ez a tudat, és emlékeztessen a célra, függetlenül attól, mit sikerül elérnünk!

Imádság: Urunk, segíts a mai napot szereteted tudatában megélnünk, hiszen életünk célja benned rejlik! Ámen.

Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét.
Jodie Dennis (Northamptonshire, Egyesült Királyság)

IMÁDKOZZUNK NICARAGUA NÉPÉÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek