2019. május 29. szerda

A fáraó közeledett. Izráel fiai pedig föltekintettek, és látták, hogy az egyiptomiak utánuk eredtek. Ekkor nagy félelem fogta el őket, és segítségért kiáltottak Izráel fiai az ÚRhoz. Mózesnek pedig ezt mondták: Nincs talán elég sír Egyiptomban, hogy a pusztába hoztál bennünket meghalni? Mit tettél velünk, miért hoztál ki bennünket Egyiptomból?! Nem megmondtuk neked még Egyiptomban, hogy hagyj nekünk békét, hadd szolgáljuk az egyiptomiakat?! Mert jobb nekünk, ha az egyiptomiakat szolgáljuk, mint ha a pusztában halunk meg! De Mózes így felelt a népnek: Ne féljetek! Álljatok helyt, és meglátjátok, hogyan szabadít meg ma az ÚR benneteket! Mert ahogyan ma látjátok az egyiptomiakat, úgy soha többé nem fogjátok látni őket. Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!
Akkor ezt mondta Mózesnek az ÚR: Miért kiáltasz énhozzám? Szólj Izráel fiaihoz, hogy induljanak útnak. Te pedig emeld föl a botodat, nyújtsd a kezedet a tenger fölé, és hasítsd ketté, hogy szárazon menjenek át Izráel fiai a tenger közepén. Én pedig megkeményítem az egyiptomiak szívét, hogy menjenek utánuk. Így mutatom meg dicsőségemet a fáraón és egész haderején, harci kocsijain és lovasain. Majd megtudja Egyiptom, hogy én vagyok az ÚR, amikor megmutatom dicsőségemet a fáraón, harci kocsijain és lovasain.

2Móz 14,10-18.

MARADJATOK VESZTEG

Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg! (2Móz 14,14)

Az egyik barátom vadvízi evezésen vett részt egy kisebb csoporttal, és miután átkeltek egy nagyon veszélyes zúgón, kiesett a hajóból a folyónak egy örvényekkel teli szakaszán. Természetes ösztönből küzdeni kezdett volna az árral, és megpróbált volna a felszínre úszni, de a vadvízi oktatója korábban elmondta, hogy ilyen esetben egy módon lehet csak életben maradni: ha veszteg marad az ember. Az oktató szavaira emlékezve nyugodt maradt, így az örvény kivetette magából.
Micsoda tanulságot jelentettek a zsidó nép számára Mózes szavai, miután Isten segítségével biztonságban átkeltek a Vörös tengeren: "Az ÚR harcol értetek, ti pedig maradjatok veszteg!" Néha, mikor életem során örvénybe kerülök, csendben és veszteg maradni a legnehezebb dolog a világon. Amikor a fáraó serege látótávolságba került, és a zsidó nép úgy érezte, hogy közeledik a vég, Mózes így szólt: "maradjatok veszteg!" Ha az élet kihívásaival kell szembenéznünk, gyakran vissza szeretnénk vágni, vagy egyszerűen feladni az egészet. De ha veszteg maradunk, kimutatjuk bizalmunkat, hogy Istenünk nagyobb, mint a kihívások. Ha mi elbizonytalanodunk, ő akkor is hű marad hozzánk.

Imádság: Drága Istenünk, a kétségek és próbák idején, mikor tehetetlenek vagyunk, taníts bízni benned! Ámen.

Mivel bízom Istenben, nyugodt maradhatok a válság idején.
Adam Benson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A VADVÍZI TÚRAVEZETŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek