2019. május 30. csütörtök

Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre; mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, amely azonban Isten előtt "kiválasztott és drága"; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: "Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg".

1Pt 2,1-6.

KEZDŐ KERESZTÉNYEK

Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre. (1Pt 2,2)

Hosszabb időn keresztül szemléltem, ahogy egy vörösbegy pár fészket rak, kiköltik a tojásaikat, és etetik a kicsinyeiket. Milyen elfoglalt pár! Egyszer csak megérkeztek a fiókák, a szülők körbe-körbe ugrándoztak a gyepen, hogy hernyókat gyűjtsenek, amivel megtölthetik az éhes fiókacsőröket. Állandó táplálás nélkül azok a kis pelyhes jószágok nem maradtak volna életben.
Tanulhatnánk ezektől a madaraktól, hogyan gondoskodjunk a friss keresztényekről! Ahogyan a madarak biztonságos fészekkel várták kicsinyeiket, a gyülekezetünk biztonságot nyújthat az újaknak. Az istentiszteletek és a bibliaórák alkalmával táplálhatjuk őket, hogy megérthessék és gyakorolhassák, mire van szükség a hitéletben. A személyes beszélgetéseken és a kialakult barátságokban a keresztények példát mutathatnak, hogyan kell megélni hitünket. Ahogyan a vörösbegy pár csapatban dolgozott, a gyülekezeti tagok is együtt gyakorolják lelki ajándékaikat az adakozásban, a tanításban és a bátorításban.
A kezdő hívőknek szükségük van a gyülekezetre és a gyülekezetnek is rájuk, hogy betöltse misszióját. Micsoda kiváltság szívünkön viselni az új hívőket, táplálni őket Isten igéjével és védelmezni őket, amíg önállóan megtanulnak "repülni"! Egyszer viszonzásul majd ők is gondoskodni fognak más új hívőkről.

Imádság: Drága Urunk, nyisd meg szemeinket, hogy meglássuk a hit útján kezdők szükségeit. Ámen.

Ma kinek a hitét fogom táplálni?
Shirley G. Brosius (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISS KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Július
Ke Sze Cs Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek