2019. május 31. péntek

Azoknak pedig, akik e világban gazdagok, parancsold meg, hogy ne legyenek gőgösek, és ne a bizonytalan gazdagságban reménykedjenek, hanem Istenben, aki megélhetésünkre mindent bőségesen megad nekünk. A gazdagok tegyenek jót, legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet.

1Tim 6,17-19.

GALAMBSZÁRNYAK

Miért is nincs szárnyam, mint a galambnak, hogy elrepülhetnék, és nyugton lehetnék? (Zsolt 55,7)

A főiskolán, ahol tanítok, adtam egy különleges feladatot az elsőéveseknek. Kértem, hogy írjanak egy prózaverset ezzel a témával: "Ha szárnyakat kapnék!" Néhányan azonnal nekiláttak, mások elgondolkodtak. Kis biztatásomra végül mindenki elkészült a kijelölt időre. Ezután büszkén előadták a verseket a többiek előtt. A sok jó alkotás között kiemelkedett Salmaan verse. Így hangzott: "Ó, bár meg lennék áldva két szárnnyal! Elrepülnék velük messzire, hogy szárnya legyek azoknak, akiknek nincs szárnyuk."
Azok a sorok még mindig a fülembe csengenek. Ezzel a nemes vízióval Salmaan ma Kerala államban tanít egy általános iskolában. Isten minden nap lehetőségeket ad neki, hogy a szeretet és tudás szárnyait ajándékozza sok kisgyereknek.
Isten arra hív minket, hogy teljesen bízzuk rá magunkat, hogy oda tudjunk fordulni mások felé, és a szeretet, ismeret és gyógyulás forrása lehessünk számukra. A zsoltáros kereste, hogyan emelkedhet az élet rémisztő helyzetei fölé, hogy enyhülést találjon Isten jelenlétében. Isten képessé tesz minket, hogy másokhoz oda tudjunk fordulni, és a szeretet, valamint az együttérzés forrásai legyünk számukra.

Imádság: Atyánk, tégy alkalmassá minket, hogy a szeretet szárnyaival el tudjuk érni a szükségben lévőket! Ámen.

Mennyei elhívásunk, hogy mások számára áldás legyünk.
Shaji George (Kerala, India)

IMÁDKOZZUNK A TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek