2019. június 13. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

ISTEN TÖRŐDIK VELÜNK

Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma. (Mt 6,11)

Menyünk és négyéves unokánk Mexikóból Tokióba utazott a Harvey hurrikán közeledtekor. Tervezetten Houstonban (Texas) kellett volna átszállniuk, de a rossz időjárás miatt röviddel azután lezárták a repülőteret, hogy oda érkeztek. Így leintettek egy taxit, és egy szállodában kerestek menedéket.
Szerencsére a szálloda nem szenvedett akkora kárt, mint a többi épület a környéken, de a vészhelyzet miatt nehéz volt élelmiszert szerezni. A feleségemmel nagyon aggódtunk a menyünk és unokánk miatt. Étkezéskor minden alkalommal azért imádkoztunk Istenhez, hogy biztosítson élelmet nekik is. Isten segítségükre volt, jó emberek gondoskodtak élelmezésükről. Végül 10 nappal később egészségesen és biztonságban folytathatták az útjukat.
Amikor Istent kérjük, hogy a mindennapi kenyerünket adja meg nekünk, felismerjük, hogy ő az, aki gondoskodik rólunk. Bízhatunk benne, hogy megadja, amire szükségünk van. Különösen, amikor reménytelen helyzetbe kerülünk, hittel fordulhatunk Istenhez.

Imádság: Szerető Atyánk, köszönetet mondunk áldásodért, hogy törődsz velünk. Gondviselésedben bízva imádkozunk a nehézségek között élő embertársainkért. Ámen.

Bízni fogok Istenben, hogy gondoskodik rólam minden nap.
José Vergara (Puebla, Mexikó)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKNEK EL KELL HAGYNIUK OTTHONUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek