2019. június 27. csütörtök

Ki milyen lelki ajándékot kapott, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai: ha valaki prédikál, úgy mondja szavait, mint Isten igéit, ha valaki szolgál, úgy szolgáljon, mint aki azt az Istentől kapott erővel végzi, hogy mindenkor az Isten dicsőíttessék Jézus Krisztus által, akié a dicsőség és a hatalom örökkön-örökké.

1Pt 4,10-11.

ISTEN VÉGZI EL A TÖBBIT

Ne félj, mert veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, sőt meg is segítelek. (Ézs 41,10)

Jó barátomtól, Fredtől sokat tanultam arról, mit jelent Istennek szolgálni. Fred a karrierjét főiskolai tanárként kezdte, de nagyon zavarta, hogy sok problémás diáknak nagyon kevés választási lehetősége volt az életben. Úgy érezte, hogy segíteni kell rajtuk. Miután imádkozott erről feleségével Dorothyval, végül lemondott a tanításról, és szolgálatba fogott, hogy a veszélyeztetett fiatalok Jézus Krisztushoz találjanak. Ez a 38 évvel ezelőtti nagy hitbeli ugrás ezer és ezer veszélyeztetett fiatalon segített, és a szolgálat még ma is gyarapodik.
Miután sikerült megfelelő utódot találni, Fred visszavonult az ifjúsági munkától, de a szolgálatot nem fejezte be. 2004-ben egy új célt tűzött maga elé: "korábbi bűnözők" beilleszkedését elősegíteni a társadalomba. Akárcsak a fiatalokkal végzett misszióban, itt is a hangsúly a Krisztussal való személyes kapcsolaton volt. Ez a szolgálat napjainkban is igen jól működik.
Egyszer megkérdeztem Fredet, mi motiválta Dorothyt és őt, hogy ilyen hűségesen szolgálják az Urat. Alázatosan csak annyit mondott: "Mi csak igent mondtunk. Isten végezte el a többit." Milyen jó emlékeztető ez: Isten nem igényli, hogy különlegesek vagy tehetségesek legyünk. Nekünk csak igent kell mondanunk, és Isten elvégzi a többit.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy soha sem hagysz magunkra, bármilyen helyzetben vagyunk. Ámen.

Amikor Istennek igent mondok, ő elvégzi a többit.
John D. Bown (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖRTÖNBŐL FRISSEN SZABADULTAKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek