2019. július 2. kedd

Ha tehát feltámadtatok a Krisztussal, azokat keressétek, amik odafent vannak, ahol a Krisztus van, aki az Isten jobbján ül. Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel. Mert meghaltatok, és a ti életetek el van rejtve a Krisztussal együtt az Istenben. Mikor Krisztus, a mi életünk megjelenik, akkor vele együtt ti is megjelentek dicsőségben.
Öljétek meg tehát tagjaitokban azt, ami csak erre a földre irányul: a paráznaságot, a tisztátalanságot, a szenvedélyt, a gonosz kívánságot és a kapzsiságot, ami bálványimádás, mert ezek miatt haragszik Isten. Ti is ezeket tettétek egykor, amikor ezekben éltetek; most azonban vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.

Kol 3,1-12.

AZ EGYÜTTÉRZÉS MAGVAI

Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. (Kol 3,12)

Amikor a sürgősségi osztály várótermében ültem, a gondolataim az asztma okozta légzési nehézségeim körül forogtak. Nem terveztem, hogy aznap a kórházban töltöm az időt. Mellettem egy ötéves kisfiú, Dominic ült, egy kis kötést viselve a fején. A nővér elárulta nekem, hogy a kislegény igencsak fél. Közelebb húzódtam hozzá és édesanyjához, majd megkérdeztem, akar-e látni néhány állatképet a mobiltelefonomon. Figyelmem lassan magamról a kisfiúra terelődött, és hamar összebarátkoztunk.
Dominic nemsokára észrevett egy idősebb asszonyt, aki csendesen sírdogált a váróterem másik oldalán. "Átjönnél velem, hogy megnézzük, mi a baj?" - kérdeztem. Amikor elmondtam az asszonynak, hogy Dominic aggódik érte, bemutatkozott, és a kezét nyújtotta a kisfiúnak. Hamarosan együtt nézegették az asszony kedvenc unokáinak és kutyáinak fényképeit.
A Dominichoz való odafordulásom segített felismerni, hogy Isten jósága velünk jön, bármerre is megyünk. Amikor elhintjük az együttérzés magvait, azok megsokszorozódnak. Minden cselekedetben és szóban Istené legyen a dicsőség!

Imádság: Istenünk, köszönjük mindennapi irgalmadat. Szeretnénk kihasználni a lehetőségeket, és terjeszteni szeretetedet és kegyelmedet a körülöttünk élők felé. Ámen.

Isten szeretete és jósága áradhat belőlem a szenvedők felé.
Lin Daniels (Massachusetts, USA)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLYOKON VÁRAKOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek