2019. július 11. csütörtök

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által. Mert amikor még erőtlenek voltunk, a rendelt időben halt meg Krisztus értünk, istentelenekért.

Róm 5,1-6.

MEGSZENTELT KAPCSOLATOK

Egymás terhét hordozzátok, és így töltsétek be Krisztus törvényét. (Gal 6,2)

2014-ben megtudtam, hogy agydaganatom van. Egy 5 órás műtét után az orvosok úgy határoztak, hogy nem műthető a tumor. Ehelyett sugárkezelést alkalmaztak, hogy megakadályozzák a daganat további növekedését és károkozását.
Lesújtó volt. 80 éves voltam, korábban egészséges, teljes és független életet éltem. Most viszont kénytelen voltam alkalmazkodni látásom, az agyalapi mirigy, a mellékvese és egyéb szerveim maradandó károsodásához. Nem vezethettem, ami alapjaiban változtatta meg korábbi aktív életmódomat, különös tekintettel a gyülekezeti és közösségi programokra. Nem sokkal a sugárkezelések befejezése után gyülekezetem néhány hölgytagja felajánlotta, hogy elvisznek mindenhova, ahová mennem kell. Több mint három éven keresztül segítettek. Ez idő alatt közeli barátok lettünk, egymás életét gazdagítva.
Szenvedéseimen, valamint a közösség törődésén keresztül Isten megtanított egy értékes leckét a Gal 6,2-ből a keresztény közösségekben levő kölcsönös függésről. Most jobban értékelem a kapcsolatok szentségét. Rájöttem, hogy az idő rövid, és igyekeznem kell, hogy kimutassam mások iránti szeretetemet, kedves legyek és buzgó mások segítésében.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy nyitottak legyünk akaratodra életünk minden körülménye között! Ámen.

Isten bármilyen körülményt fel tud használni a tanításra.
Luleen S. Anderson (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A RADIOLÓGUSOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek