2019. július 28. vasárnap

Amikor Jézus bevégezte a tizenkét tanítvány útbaigazítását, továbbment onnan, hogy tanítson és igét hirdessen a városokban. Amikor pedig János a börtönben hallott Krisztus cselekedeteiről, ezt üzente neki tanítványaival: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" Jézus így válaszolt nekik: "Menjetek, és mondjátok el Jánosnak, amiket hallotok és láttok: vakok látnak, és bénák járnak, leprások tisztulnak meg, és süketek hallanak, halottak támadnak fel, és szegényeknek hirdettetik az evangélium, és boldog, aki nem botránkozik meg énbennem."

Mt 11,1-6.

TE VAGY AZ?

És boldog, aki nem botránkozik meg énbennem. (Mt 11,6)

Mai olvasmányunkban Keresztelő Jánost láthatjuk, akit tanításai miatt bebörtönöztek. Ez idő alatt hallott Jézus munkásságáról, és két tanítványát elküldte hozzá a következő kérdéssel: "Te vagy-e az Eljövendő, vagy mást várjunk?" János kérdése meghökkentett. Hát nem ő volt az, aki Jézus eljövetelét hirdette, sőt még meg is keresztelte? (Mt 3,11-17). Vagy abban reménykedett, hogy Jézus majd kiszabadítja a börtönből?
Jánoshoz hasonlóan, Krisztus követőjeként, néha nekem is vannak kétségeim. Még akkor is, ha szívem mélyén jól tudom, hogy ő igaz és hűséges, van, amikor ehhez hasonlóak jutnak az eszembe: "Uram, te valóban itt vagy? Valóban gondod van rám ezekben a nehéz időkben?" Visszaemlékszem, mikor egyszer nagyon buzgón imádkoztam, de nem érkezett válasz az imámra. Úgy éreztem, mintha Isten cserbenhagyott volna. Zavart voltam és ideges, és azt kérdeztem: "Uram, miért?" Miután megnyugodtam, úgy éreztem, mintha Isten ezt kérdezné: "Szeretsz még engem? Hiszel még bennem?"
Jézus válasza nekem is szól: "És boldog, aki nem botránkozik meg énbennem". Még ha nem is értem pontosan, hogy miért késik imámra a felelet, vagy miért kapok a várttól eltérő választ, hiszem, hogy Isten mindig hűséges marad, és szeret.

Imádság: Urunk, csalódásainkban segíts, hogy erősek maradhassunk hitünkben és feléd táplált szeretetünkben! Ámen.

Isten akkor is szeret engem, amikor úgy tűnik, hogy imáim válasz nélkül maradnak.
Victoria P. Creel (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK IMAMEGHALLGATÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek