2019. július 31. szerda

De te maradj meg abban, amit tanultál, és amiről megbizonyosodtál, tudván, kiktől tanultad, mivel gyermekségedtől ismered a szent írásokat, amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által. A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre; hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2Tim 3,14-17.

LAPRÓL LAPRA

A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre. (2Tim 3,16)

Majd 20 évvel ezelőtt elhatároztam, hogy elolvasom a Bibliát az elejétől a végéig. Örömmel mondhatom, hogy meg is tettem; de nem örülök, hogy általában kötelező feladatnak éreztem és gyakran elkalandoztam, kikapcsoltam olvasás közben. A Szentírás megismerésének a tüze alábbhagyott, és sokszor szívesebben olvastam volna néhány korábbi részt az aznapra következő három fejezet helyett.
Végül megtanultam egy fontos leckét. Isten igéjét nem feltétlenül kell valamilyen sorrendben vagy rendszer szerint olvasni. Ellenkezőleg, az ige sokféle úton és időben érkezhet a gondolatainkba. Mindennek megvan a maga ideje, és én egyre inkább ezt érzem a bibliai fejezetekkel kapcsolatban is: bizonyos igeversek, amelyek ma szólnak hozzám, talán később nem fogják ugyanazt jelenteni számomra. Másrészt, amik most talán keveset jelentenek, egyszer csak hirtelen erőteljesen kihatnak az akkori helyzetemre.
Isten minden nap kijelenti magát nekünk. Nem szükséges ezekre a kijelentésekre valamilyen rendet ráerőltetni. Imádságaink, lelki elcsendesedéseink és más istentiszteleti formáink által mindannyian járjuk a keresztény utunkat, amely talán nem egy egyenes vonalat követ a Teremtéstől a Jelenések könyvéig.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy különleges módon jelented ki magad nekünk, ami segít a hit útján járnunk. Ámen.

Ma melyik bibliai vers nyer új értelmet számomra?
Andrew Billings (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI ELŐSZÖR OLVASSA A BIBLIÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek