2019. augusztus 20. kedd

Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,14-21.

AZ IMA EREJE

Higgyétek, hogy mindazt, amit imádságotokban kértek, megkapjátok, és megadatik nektek. (Mk 11,24)

Keresztény családban születtem. Minden vasárnap elmentünk a templomba. Tini koromban azonban a szüleim elváltak. A hitem megrendült. Éveken át azt kérdezgettem: "Létezik Isten egyáltalán?" "Hogy engedhette meg Isten, hogy ilyen szenvedés érje a családunkat?" Igyekeztem a tanulmányaimra koncentrálni és feladataimnak eleget tenni. Végül nővér lettem. Egy gyermekkórházban kaptam munkát. Épp a sürgősségi osztályon ügyeltem, amikor egy 12 éves kislányt hoztak be agyhártyagyulladással. Alejandra kómában volt. Egyik kolleganőm arra kért, hogy maradjak Alejandra mellett, mialatt ő ellátja a többi beteget. Nem tudom, miért, de elkezdtem imádkozni. Hittel végigimádkoztam az egész éjszakát, bízva abban, hogy a gyermek nem fog meghalni, és Isten be fog avatkozni. A következő reggel 5.45-kor, épp mielőtt a műszakom lejárt volna, Alejandra kinyitotta a szemét, megfogta a kezem és ezt mondta: "Beatriz!"
Ezután a megtapasztalás után megtartottam az imádkozás gyakorlatát, mert megértettem, Isten velünk van minden percben és minden szituációban. Isten sohasem hagy magunkra.

Imádság: Atyánk, minden jó dolog adományozója, terved van mindegyikőnkkel. Ha a hitünk meggyengül, te megújítod reménységünket. Köszönjük Jézus nevében. Ámen.

Kiért kell ma imádkoznom?
Beatriz Nasso (Uruguay)

IMÁDKOZZUNK A SÜRGŐSSÉGI OSZTÁLY NŐVÉREIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek