2019. augusztus 31. szombat

"Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni. Ha valaki nem marad énbennem, kivetik, mint a lemetszett vesszőt, és megszárad, összegyűjtik valamennyit, tűzre vetik és elégetik. Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek."

Jn 15,1-8.

ÚJRA VIRÁGZIK

Én vagyok az igazi szőlőtő, és az én Atyám a szőlősgazda. Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi, és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. (Jn 15,1-2)

A bibliatábor fő épülete a kápolnával, az étkezővel és a konyhával együtt a tűz martaléka lett. Egy év múlva megnéztem a fákat, amelyek a tűz közelében voltak. A zöld levelek éles ellentétként virítottak a megperzselődött, megfeketedett halott ágak mellett. Még láttam a fákban az életet, de nem tudtam, vajon túl fogják-e élni. A szakértők azt javasolták, vágjam le a halott ágakat, hogy a fák gyógyulhassanak, növekedhessenek, majd virágozhassanak.
A fák a mai igeversre emlékeztettek. Még az egészséges fákat is metszeni kell: levágni mindazt, ami megakadályozza a legjobb gyümölcsök termését. Jézus azt mondja, csak akkor maradhatunk életben, ha benne maradunk, „az igazi szőlőtőben”. Mindannyian hozunk döntéseket, és vannak érzéseink, mint a félelem, engedetlenség, kétségbeesés, melyek megakadályozzák, hogy az Isten akarata szerinti teljességben éljünk. De ha kérjük, Isten „lemetszi” régi szokásainkat, és gyümölcstermőkké tesz minket.

Imádság: Drága Istenünk, segíts benned maradnunk, hogy bővelkedő életünk legyen! Ámen.

Milyen szokásokból szeretnék Isten segítségével megszabadulni?
Carol Harrison (Saskatoon, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A BIBLIATÁBOROK DOLGOZÓIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek