2019. szeptember 7. szombat

Mert nézzétek csak a ti elhivatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket: és azokat választotta ki az Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek; és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket; hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt. Az ő munkája az, hogy ti a Krisztus Jézusban vagytok. Őt tette nekünk Isten bölcsességgé, igazsággá, megszentelődéssé és megváltássá, hogy amint meg van írva: "Aki dicsekszik, az Úrral dicsekedjék."

1Kor 1,26-31.

HÉTKÖZNAPI HŐSÖK

Azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek, és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket. (1Kor 1,28)

A népszerű irodalmi művekben, színdarabokban, költeményekben a hétköznapi emberek gyakran csak jelentéktelen szerepet játszanak, míg az izgalmas dolgok a királyokkal, hercegekkel és hercegkisasszonyokkal történnek.
Az Újszövetség azonban felborítja ezt az értékelést. Az Isten történetleírásában az egyszerű emberek állnak a középpontban. Nem egy király ékesen megfogalmazott rendelete állította meg Jézust az útján, hanem egy vak koldus, aki kétségbeesetten kiáltozta a nevét. Míg mások félresodorták, Jézus meglátta benne az értéket. Az özvegyasszony, aki két rézfillért adakozott, hősként szerepel (Mk 12,41-44). Jézus nem hagyja figyelmen kívül a hétköznapi embereket.
Az evangéliumokban sok névtelen emberről olvasunk, mint például a "tékozló fiú" vagy a "meggyógyított béna". Micsoda kirívó különbség ez a királyokról és uralkodókról szóló történetekhez képest! Mi szeretünk a hírességekről vagy ragyogó életet élő emberekről olvasni. Isten azonban gyakran az ellenkezőjét teszi annak, amire számítunk. Inkább az egyszerű embereket állítja a középpontba, ahogyan csendes hősökké válnak a hit szeretet cselekedetei által. Mi is hasonlóképp cselekedjünk!

Imádság: Istenünk, nyisd meg szemünk, hogy hozzád hasonlóan meglássuk minden emberben az értéket! Ámen.

Isten felmagasztalja azokat, akik hit által cselekszenek.
Bob LaForge (New Jersey, USA)

IMÁDKOZZUNK A MAGUKAT JELENTÉKTELENNEK ÉRZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek