2019. szeptember 11. szerda

Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Félelem támadt minden lélekben, és az apostolok által sok csoda és jel történt. Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt. Vagyonukat és javaikat eladták, szétosztották mindenkinek: ahogyan éppen szükség volt rá. Napról napra állhatatosan, egy szívvel, egy lélekkel voltak a templomban, és amikor házanként megtörték a kenyeret, örömmel és tiszta szívvel részesültek az ételben; dicsérték az Istent, és kedvelte őket az egész nép. Az Úr pedig napról napra növelte a gyülekezetet az üdvözülőkkel.

ApCsel 2,42-47.

ÉLET A KÖZÖSSÉGBEN

Kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. (ApCsel 2,42)

Kedd reggel a bejárati ajtóhoz siettem, a férjem megállított. "Láttad ezt?" - kérdezte a TV képernyőre mutatva. Hátrapillantottam és láttam, hogy egy repülő becsapódik a World Trade Centerbe. "Jaj, ez szörnyű!" - kiáltottam. Mivel 15 hölgy várt rám, hogy bibliatanulmányozást vezessek nekik, nem volt időm továbbgondolni a látottakat, csak kirohantam az ajtón.
De, amikor megérkeztem, a csoport arról beszélt, hogy mit hallottak és láttak aznap reggel. Amikor meghallottuk a hírt, hogy a Pentagont is támadás érte, félelmünk és aggodalmunk fokozódott. Próbáltam elkezdeni a tanítást, de senki sem volt képes odafigyelni, úgyhogy átmentünk a kápolnába imádkozni. Annyira keveset tudtunk, hogy nehéz volt szavakat találni, de jó volt az oltár előtt térdelni Isten gyermekeinek közösségében azon a napon, 2001. szeptember 11-én.
Miután Jézus testben már nem volt jelen, az ősegyházban csak egymásra támaszkodhattak a hívek. Lukács öröme egyértelmű, amikor a közösségi életről ír. Együtt ettek, tanultak és dicsőítették az Istent. Hitünk erősödik mások által, amikor bíztatnak, szeretnek és felelősséggel vannak irántunk. Az ősegyház Isten tervét példázza, hogy a hit és élet útját közösségben járjuk.

Imádság: Atyánk, hálát adunk, hogy adtál olyan keresztényeket az életünkben, akik támogatnak és vezetnek. Ámen.

A lelki közösség erősíti a hitemet.
Marcy Farr (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TERRORIZMUS ÁLDOZATAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek