2019. szeptember 15. vasárnap

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudván hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. Ha pedig valakinek nincsen bölcsessége, kérjen bölcsességet Istentől, aki készségesen és szemrehányás nélkül ad mindenkinek, és meg is kapja. De hittel kérje, semmit sem kételkedve, mert aki kételkedik, az olyan, mint a tenger hulláma, amelyet a szél sodor és ide-oda hajt.

Jak 1,2-6.

BÖLCS TANÁCS

Az öregemberek lennének a bölcsek, és a hosszú életűek mindig a megfontoltak? Istené a bölcsesség és hatalom, övé a tanács és az értelem. (Jób 12,12-13)

Mióta 70 éves elmultam, türelmetlen lettem. Értéktelennek érzem magam, mert úgy tűnik, Isten figyelmen kívül hagyja vágyamat, hogy országát szolgáljam. Elkeseredem a társadalmi igazságtalanságok, a mutyizás, részrehajlás, kivételezés terjedése miatt. Időről időre nyomorultnak és magányosnak érzem magam. Amikor ezek az érzések felébrednek bennem, azon tűnődöm, hogy Istennel való kapcsolatom még élő és bensőséges-e. Elfelejtve a múltat azon morgok, mit tesz értem Isten.
Fiatal koromban úgy éreztem, hogy Isten szereti egyedi személyiségemet, őszinte imádságaimat és még nyers érzelmeimet is. Isten megmentett, amikor majdnem meghaltam egy harci ütközetben. Túléltem két autóbalesetet. Majd kaptam egy jól fizető új karriert. Ahogy erőt, fáradságot nem kímélve kerestem a sikert, Isten időnként lelassított, ami mindig a javamat szolgálta. Amikor nyugdíjba mentem, és aggódtam alacsony jövedelmem miatt, Isten békességet és nyugalmat adott.
Elhatároztam, hogy igyekszem erősíteni a türelmet és a kitartást. Már újra hálát tudok adni a lelki bölcsességért, melyet Isten adott, és azért a békéért és örömért, melyet a Szentlélektől kaptam. Már látom, hogy Isten mindig hűséges volt életemben.

Imádság: Irgalmas Istenünk, amikor elcsüggedünk, segíts megszámlálni áldásaidat, és keresni bölcsességedet! Ámen.

Isten életem minden helyzetére bölcs tanácsot ad.
Young Chae Chung (Szöul, Dél-Korea)

IMÁDKOZZUNK A DEPRESSZIÓBAN SZENVEDŐ IDŐSÖKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek