2019. szeptember 17. kedd

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"

Mt 7,7-11.

MEGHALLGATOTT IMÁK

Jézus így válaszolt a tanítványainak: Mindazt, amit imádságban hittel kértek, megkapjátok. (Mt 21,22)

Miután egy nagyvállalat elnöki és ügyvezető igazgatói székéből nyugdíjba vonultam, szörnyen hiányzott a munkámmal járó sok kihívás és elfoglaltság. Imádkozni kezdtem azért, hogy mutassa meg Isten, hogyan használhatnám a rengeteg szabadidőmet. Aztán egy húsvéti istentisztelet alatt Isten arra indított, hogy raboknak készítsek könyvjelzőket. A könyvjelzők célja az volt, hogy megnyugvást nyújtsanak a raboknak és iránymutatást, hogyan keressék hitüket Krisztusban bizonyos igeszakaszok segítségével, illetve tömör összefoglalását tartalmazták a keresztény hitnek. A mai napig 187.000 könyvjelző ért célba az 50 állam 343 börtönében, ahol szívesen fogadták őket. Egészen nyilvánvalóan válaszolta meg Isten az imakérésemet, bár nem számítottam rá, hogy ilyen irányba vezet majd.
Isten meghallja és megválaszolja imáinkat. Néha a válasz pontosan az, amit vártunk. Máskor apróság, és könnyen átfutunk rajta, mivel csak és kizárólag a saját elvárásainkkal törődünk. Néhányat csak akkor veszünk észre, ha bizonyos idő elteltével visszatekintünk. Megint más imák megválaszolatlannak tűnnek. Akármilyen is a helyzet, biztosak lehetünk abban, hogy Isten a legjobbat akarja nekünk.

Imádság: Urunk, köszönjük, hogy meghallgatod és megválaszolod imáinkat. Segíts elfogadnunk azokat a válaszokat is, amik egyáltalán nem egyeznek a számításainkkal! Ámen.

Isten mindig válaszol imáinkra - néha meglepő módon.
Max Mardick (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BÖRTÖNBEN VANNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek