2019. szeptember 20. péntek

Az Írás is így szól: "Aki hisz őbenne, nem szégyenül meg." Nincs különbség zsidó és görög között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindenkihez, aki segítségül hívja; amint meg van írva: "Aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül."
De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan is higgyenek abban, akit nem hallottak? Hogyan hallják meg igehirdető nélkül? És hogyan hirdessék, ha nem küldettek el? Így van megírva: "Milyen kedves azoknak a jövetele, akik az evangéliumot hirdetik!"

Róm 10,11-15.

A LEGNAGYOBB TANÚSÁGTÉTEL

Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden, tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek. (1Pt 3,15-16)

Friss keresztényként elhatároztam, minden lehetőséget ki fogok használni, hogy hitemet megosszam másokkal. Amikor a férjemmel újszülött kisfiunkat csodáltuk a kórházban, egy másik anyukát, Vit tolták be újszülött kislányával. Magamban bátorságért imádkoztam, hogy később beszéljek neki hitemről.
A nap folyamán családtagok és barátaink látogatásával voltunk elfoglalva, de amikor este elaludtak kisbabáink, Vi mesélt nekem nehéz körülményeiről. Én pedig hallgattam őt.
A Vivel való beszélgetéseimben sokat tanultam a tanúságtételről. Tudom, hogy fontos beszélnünk Jézusról. De az az élmény megtanított, hogy egy felebarát legmélyebb fájdalmára való odafigyelés legalább olyan fontos. Ekkor egy olyan láncszemmé válhatunk, mely Istennel köti össze azt a személyt.
Három nap múlva elbúcsúztunk, habár egyikünk se akarta megszakítani barátságunkat. Amikor a nővér kikísért, arra gondoltam, hogy nem beszéltem Vinek a megváltás tervéről. Nem imádkoztam vele és nem olvastam neki a Szentírásból.
De az Úr emlékeztetett, hogy rengeteg szeretetet adtam. És ez lehet a legnagyobb tanúságtétel.

Imádság: Istenünk, segíts megragadnunk minden alkalmat, hogy bármilyen módon megosszuk Krisztus szeretetét! Ámen.

Az együtt érző figyelem az egyik mód Isten szeretetének megmutatására.
Jewell Johnson (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚJDONSÜLT KISMAMÁKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek