2019. szeptember 22. vasárnap

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által. Akik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöttétek magatokra. Krisztusban tehát nincs zsidó, sem görög, nincs szolga, sem szabad, nincs férfi, sem nő, mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban. Ha pedig Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Gal 3,26-29.

MELYIK RUBRIKA?

Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt, mert "aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül". (Róm 10,12-13)

Sohasem gondoltam, hogy valakinek a bőrszíne különösebben számítana, míg harmadik osztályos nem lettem. Az osztállyal egy országos felmérésre jelentkeztünk, és ki kellett töltenünk egy űrlapot az általános kérdésekkel: név, cím, életkor. Ezeket a részeket könnyű volt megválaszolni. De a következő kérdés összezavart. Jelentkeztem, és kértem a tanárt, hogy segítsen. Rámutattam arra a kérdésre, hogy "nemzetiség (válassz egyet)". Azt mondta, válasszam édesapám nemzetiségét. Még mindig nem tudtam, mit válasszak, mert az édesapám mindig azt mondta nekem, hogy amerikai, de félig afro-amerikai, félig latin-amerikai, míg édesanyám fehér.
Később, egyre jobban láttam, hogy sokak számára nem természetes a többnemzetiségű családom. Nem illettem bele egyik csoportba sem. De otthon megtanultam, hogy Isten teremtett mindnyájunkat, és kedvét leli bennünk. Mindnyájan különlegesek vagyunk a magunk módján, és szeretnünk kell egymást kinézetünktől függetlenül. Nem számít, hogy melyik rubrikát választjuk, mert mindnyájan Isten gyermekei vagyunk.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy mindenkit egyedinek teremtettél. Vezess minket, hogy gyermekeidként egyenlőnek lássuk egymást! Ámen.

Isten családjába a szivárvány minden színe beletartozik.
Breyanna Parr (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TÖBBNEMZETISÉGŰ CSALÁDOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek