2019. október 1. kedd

Nagy volt az örömöm az Úrban, hogy végre felbuzdultatok a velem való törődésre. Mert gondoskodtatok volna, de nem volt rá alkalmatok. Nem a nélkülözés mondatja ezt velem, mert én megtanultam, hogy körülményeim között elégedett legyek. Tudok szűkölködni és tudok bővölködni is, egészen be vagyok avatva mindenbe, jóllakásba és éhezésbe, a bővölködésbe és a nélkülözésbe egyaránt. Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.

Fil 4,10-13.

ERŐ KRISZTUSBAN

Ha elenyészik is testem és szívem, szívemnek kősziklája és örökségem te maradsz, Istenem, örökké! (Zsolt 73,26)

Hét testvér közül én vagyok a legidősebb. A középiskola utolsó évében, mivel a családunknak csak egy autója volt, minden reggel 5:50-kor fel kellett kelnem, hogy anyukámat elvigyem dolgozni. Utána hazamentem, hogy reggelit készítsek a testvéreimnek, és gondoskodjak róla, hogy mindannyian eljussanak iskolába vagy a bébiszitterhez. Én csak ezután tudtam elkezdeni készülődni az iskolába.
Voltak napok, amikor túl fáradtnak éreztem magam, hogy mindezeket végigcsináljam, de nem panaszkodtam. Az egyik ilyen zsúfolt reggel után azonban teljesen kiborultam. Akkor eszembe jutott a Fil 4,13: "Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem." Tudtam, hogy Jézustól kell kérnem erőt a folytatáshoz.
Mindenkinek vannak feladatai, melyek sokszor fárasztóak, és ebben a felgyorsult világban könnyen kimerülünk. Nagyon fontos, hogy ilyenkor lassítsunk, és Istentől kérjük az erőt, hogy folytatni tudjuk a mindennapi feladatainkat.

Imádság: Mennyei Atyánk, ajándékozz meg minket a mindennapokhoz szükséges erővel. Segíts emlékeznünk, mi a célod az életünkre nézve. Ámen.

A lehetetlennek tűnő dolog is lehetséges Krisztussal.
Gozeila Bilal (Dél-Dakota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A FIATALOKÉRT, AKIKRE NAGY FELELŐSSÉG HÁRUL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek