2019. október 6. vasárnap

Ami kezdettől fogva volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megfigyeltünk, amit kezünkkel is megtapintottunk, azt hirdetjük az élet igéjéről. Mert megjelent az élet, mi pedig láttuk, és bizonyságot teszünk róla, és ezért hirdetjük nektek is az örök életet, amely azelőtt az Atyánál volt, most pedig megjelent nekünk. Amit tehát láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy nektek is közösségetek legyen velünk: a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal. Ezt azért írjuk meg nektek, hogy örömünk teljes legyen.

1Jn 1,1-4.

ISMERTTÉ VÁLNI

Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat. (Péld 27,17)

Néhány éve hetente járok egy házi bibliakörbe, ahol bővíthetem bibliaismeretemet. Sokan a közösségben nem ismertük igazán egymást, amíg a bibliakör vezetője el nem kezdett érdeklődni, ki hogyan jutott el oda, hogy Jézust tekintse Megváltójának. Történeteket hallottunk a hit megtalálásáról, a hit elhagyásáról, és újra megtalálásáról. Megismertük, milyen szerepe van a családnak a hit felfedezésében, és áhítattal hallgattuk az eseményeket, amelyeket csak Isten tudott elrendezni.
Társaságunk ahhoz a korai keresztény gyülekezethez hasonlatos, amelyről az ApCsel 2,42 szól. Tanulunk a Szentírásból és együtt étkezünk. Amikor megosztjuk történeteinket egymással, hasonló lelkesedés ébred bennünk, mint annak idején az apostolokban, amikor elbeszélték saját találkozásukat Jézussal, és beszámoltak a körülöttük történt eseményekről.
Csodálatos megtapasztalni, hogy a keresztények testvérként kapcsolódnak egymáshoz. Egy kis csoport a legmegfelelőbb hely, hogy ezek a kapcsolatok kialakulhassanak és fejlődhessenek azáltal, ahogy feltárjuk életünket társaink előtt. Ha élünk ezzel a lehetőséggel, Istent tiszteljük. Ahogy megtapasztaljuk a lelki család támogatását, a bölcsességet és a feltétlen szeretetet, még több okunk lesz Istent áldani és bízni a Biblia ígéreteiben.

Imádság: Urunk, segíts, hogy megoszthassuk személyes történetünket másokkal, és ezzel a hit kötelékeit erősítsük. Ámen.

Ó, mily szép..., ha a testvérek egyetértésben élnek! (Zsolt 133,1)
Kenneth Avon White (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYÜLEKEZETI KISCSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek