2019. október 7. hétfő

Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.

Róm 8,31-39.

ŐSZINTÉN ISTENNEL

Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket Isten szeretetétől, amely megjelent Krisztus Jézusban, a mi Urunkban. (Róm 8,38-39)

Soha nem értettem ezt a verset addig, amíg néhány évvel ezelőtt el nem vesztettem legidősebb gyermekemet. Számtalan érzés kavargott bennem, és azon töprengtem, vajon helyénvalóak-e. Arra neveltek, hogy soha ne gyötrődjek semmin, amit Isten engedett megtörténni. Amikor a fenti verset újra olvastam, Isten emlékeztetett arra, én ember vagyok, ő pedig Isten.
Semmi. Ez a szó tényleg hozzám szól? Istenem, tényleg semmi sem választhat el tőled? Isten bizonyosságot adott erről a szent igazságról, és rájöttem, hogy ez nem jelenti azt, hogy soha semmi rossz nem történhet. Arról szól az idézet, hogy semmi sem választhat el minket Istentől - még egy szerettünk tragikus és végleges elvesztése sem.
Amikor világossá válik számunkra, hogy Isten mindig velünk van, valódi érzéseinket felfedhetjük előtte. Ekkor kezdetét veheti a gyógyulásunk, úgy, ahogy Isten megígérte. És ez a gyógyulás békességet hoz.

Imádság: Urunk, segíts, hogy világosan lássuk, hogy Isten vagy, és így fájdalmainkat eléd tárhatjuk. Tudjuk, hogy törődsz velünk, és meghallod segélykérő kiáltásunk! Ámen.

Ha mérges vagyok, Isten akkor is velem van.
Jennifer Floyd (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK FÉLNEK ŐSZINTÉNEK LENNI ISTEN ELŐTT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek