2019. október 9. szerda

Mivel járuljak az ÚR elé? Hajlongjak-e a magasságos Isten előtt? Talán égőáldozattal járuljak elébe, esztendős borjakkal?
Talán kedvét leli az ÚR a kosok ezreiben, vagy az olajpatakok tízezreiben? Talán elsőszülöttemet áldozzam bűnömért, drága gyermekemet vétkes életemért?
Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az ÚR! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mik 6,6-8.

BEFEKTETÉS

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

A pályafutásom során nyugdíjas előtakarékossági betétbe fektettem be pénzt, hogy a hosszú távú tőkenövekedéssel biztosítva legyenek anyagi forrásaink a feleségemmel a hátralévő életünkre. Mielőtt nyugdíjba vonultam, csak a pénzbeli befektetésre gondoltam. De később azt kérdeztem magamtól: "Hogyan fektethetnék be a kereszténységembe és a hitéletembe?"
Ma minden nap szánok időt lelki könyvek olvasására és imádkozásra. Emellett próbálok állandóan igazságosan cselekedni és szeretettel fordulni mások felé. Hiszem, hogy ez a befektetés segít fenntartani kapcsolatomat Istennel, és mások javát szolgálni.
Kizárólag Isten értékelheti tetteinket, és ítélheti meg befektetésünk hasznát. Ha Krisztushoz hasonlóak akarunk lenni, akkor úgy kell felhasználni energiáinkat, hogy azzal másokat is szolgáljunk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy jelen vagy az életünkben. Adj erőt, hogy igazságosan cselekedjünk, szeretettel legyünk mások iránt, és alázattal irántad. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved! Jöjjön el a te országod! Mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg bűneinket..." Ámen. (Lk 11,2-4)

Mit fektetek ma be az Istennel való kapcsolatomba?
Mike Wilt (Nyugat-Virginia, USA)

IMÁDKOZZUNK A PÉNZÜGYI TANÁCSADÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek