2019. október 11. péntek

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

EGY VÁRATLAN ÓRA

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,1)

A munkahelyen egy mozgalmas napra számítottam, találkozók és határidős feladatok között. Még ebédidőre is be volt tervezve egy megbeszélés. Eldöntöttem, hogy készítek egy tervet órára lebontva a feladataimat. Mindent meg tudtam csinálni, tartva magam a tervhez, de szabadidőm semmi nem maradt.
Délelőtt 11 órakor megkönnyebbültem, mert minden, amit be kellett fejeznem a kétórás üzleti ebéd előtt, készen lett. Ahogy vártam a többiekre, rájöttem, hogy valami elkerülte a figyelmemet: az üzleti ebéd csak délben kezdődik, és egy óra hosszúra lett tervezve, nem kettőre. Az extra, nem tervezett óra ajándék volt számomra. Először úgy gondoltam, hogy a fennmaradó időt munkával töltöm. De ehelyett inkább leültem, és a földön kinyújtottam a lábam. Az egyik kezemmel a mellkasomon, a másikkal a hasamon éreztem minden lélegzetvételt. Így imádkoztam, kérve Istent, hogy frissítsen fel és nyugtasson meg.
Miközben élveztem a váratlan szünetet, eszembe jutottak Jézus szavai: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre" (Lk 10,41-42). Ez emlékeztetett arra, hogy még a legsűrűbb napom ütemtervében is tudok Istenre időt szánni.

Imádság: Teremtő Istenünk! Segíts egyensúlyban tartani hétköznapi feladatainkat és a maradandó dolgokat! Teremts bennünk tiszta szívet és megújult lelket! Ámen.

Jobban tudok szolgálni, ha időt szánok a megpihenésre Istennel.
Marti Williams-Martin (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A HATÁRIDŐS FELADATOKAT VÉGZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek