2019. október 16. szerda

Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet, és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett - a gyalázattal nem törődve - vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Gondoljatok rá, aki ilyen ellene irányuló támadást szenvedett el a bűnösöktől, hogy lelketekben megfáradva el ne csüggedjetek.

Zsid 12,1-3.

LÁTHATATLAN AKADÁLYOK

Csalárdabb a szív mindennél, javíthatatlan; ki tudná kiismerni?! (Jer 17,9)

Egy méhecske szállt be az autóba, és a szélvédőn keresztül szeretett volna elmenekülni. Perceken át próbálkozott, miközben újra és újra az üvegnek csapódott. Amikor felém repült, gyorsan kinyitottam az ablakot, és kiszállt a szabadba.
Elgondolkodtam, hogy a saját életemben vajon mennyi láthatatlan akadály képes visszatartani, hogy megtapasztaljam a teljes szabadságot és az Isten által számomra készített áldásokat. Vajon van-e olyan eltemetett neheztelés, rejtett büszkeség, félelem, régi szokás, hamis meggyőződés vagy lázadás bennem, amelyet még nem ismertem fel?
Jer 17,9 arról beszél, hogy bár mi úgy gondoljuk, ismerjük szívünket és gondolatainkat, mégsem értjük teljesen önmagunkat, és mozgatórugóinkat. Jeremiás feljegyzi: Én, az ÚR vagyok a szívek ismerője, a vesék vizsgálója (17,10). Mivel egyedül Isten az, aki teljesen ismer minket, így imádkozhatunk: "Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet... és gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!" (Zsolt 139,23-24). Támaszkodhatunk Istenre, aki segít felismernünk a láthatatlan akadályokat, amelyek távol tartanak minket Krisztus szabadságától és áldásaitól.

Imádság: Urunk, tárd fel életünk rejtett területeit, amelyek gátolják, hogy teljes szabadságot találjunk benned! Ámen.

Isten segít felismernem a láthatatlan akadályokat, amelyek nem engedik, hogy szabaddá váljak Krisztusban.
Steven Thompson (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK MÉLYEBB ÖNISMERETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek