2019. október 17. csütörtök

Titeket is életre keltett, akik halottak voltatok vétkeitek és bűneitek miatt, amelyekben egykor éltetek e világ életmódja szerint; igazodva a levegő birodalmának fejedelméhez, ahhoz a lélekhez, amely most az engedetlenség fiaiban működik. Egykor mi is mindnyájan közöttük éltünk testünk kívánságaival, követtük a test és az érzékek hajlamait, és a harag fiai voltunk emberi természetünk szerint, éppenúgy, mint a többiek. De Isten, gazdag lévén irgalomban, az ő nagy szeretetéért, amellyel minket szeretett, minket is, akik halottak voltunk a vétkek miatt, életre keltett a Krisztussal együtt - kegyelemből van üdvösségetek! - és vele együtt feltámasztott, és a mennyeiek világába ültetett Krisztus Jézusért, hogy megmutassa az eljövendő korszakokban kegyelmének mérhetetlen gazdagságát irántunk való jóságából Krisztus Jézusban. Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék. Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.

Ef 2,1-10.

ISTEN MEGVÁLTÁSA

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka. (Ef 2,8)

Egy olyan városban élek, ahol a diákok között a versenyszellem uralkodik. Már fiatalon hozzászoktam ehhez, és elkezdtem arra törekedni, hogy mindig a csúcson legyek. Amikor egy osztálytársam nálam jobban teljesített, azt mondtam magamnak: jobban teljesítek majd, mint ő. Még ha sikerült is, a boldogság helyett hatalmas nyomást és fáradtságot éreztem.
Az egyetem második éve után súlyos influenzaszerű tünetek alakultak ki nálam, és elkezdtem lefogyni. A főiskola utolsó évét még befejeztem valahogy, de a jövőm felől teljesen bizonytalan voltam. Az foglalkoztatott, hogy ilyen gyenge fizikai erőnléttel mihez kezdek majd, miután lediplomáztam.
A Szentírás csodálatos biztatást jelentett számomra ebben az időszakban, és még most is segít. A Biblia arra emlékeztet, hogy Isten kegyelme által van szabadulásunk. Megváltásunk ajándék. Isten nem kíván tőlünk kitűnő bizonyítványt, biztos anyagi hátteret vagy hatalmas sikereket. A szerető kegyelem mindnyájunk számára készen áll, akik kinyújtjuk kezünket Isten felé. Isten megerősít minket még a nehéz időszakokban is a Szentírás és a szeretete által.

Imádság: Istenünk, hálásak vagyunk, hogy megváltásunk nem a teljesítményünktől függ. Segíts, hogy érezzük jelenlétedet életünk minden időszakában! Ámen.

Isten a teljesítményemtől függetlenül szeret.
Flo Au (Hong Kong, Kína)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, HOGY ÉRTÉKÜK A TELJESÍTMÉNYÜKTŐL FÜGG!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek