2019. október 25. péntek

Pál, Szilvánusz és Timóteus, az Atya Istenben és az Úr Jézus Krisztusban hívő thesszalonikaiak gyülekezetének: kegyelem néktek és békesség.
Hálát adunk az Istennek mindenkor mindnyájatokért, amikor megemlékezünk rólatok imádságainkban; mert szüntelenül emlegetjük a mi Istenünk és Atyánk színe előtt hitből eredő munkátokat, szeretetből jövő fáradozásotokat, és a mi Urunk Jézus Krisztus felől táplált reménységetek állhatatosságát; mivel tudjuk, Istentől szeretett testvéreink, hogy választottak vagytok. Mert a mi evangéliumunk nemcsak szavakban jutott el hozzátok, hanem erővel, Szentlélekkel és teljes bizonyossággal is. Ti is tudjátok, hogyan éltünk közöttetek, a ti érdeketekben, ti pedig a mi követőinkké lettetek, és az Úréi, amikor sok zaklatás ellenére a Szentlélek örömével fogadtátok be az igét. Példává is lettetek minden hívő számára Macedóniában és Akhájában, mert tőletek terjedt tovább az Úr beszéde, de nemcsak Macedóniába és Akhájába, hanem mindenhová eljutott a ti Istenbe vetett hitetek híre. Szükségtelen is erről bármit mondanunk, mert ők maguk beszélik rólunk, milyen fogadtatásban volt részünk nálatok, és hogy miként tértetek meg a bálványoktól az Istenhez, hogy az élő és igaz Istennek szolgáljatok, és várjátok a mennyből Jézust, az ő Fiát, akit feltámasztott a halottak közül, aki megszabadít minket az eljövendő haragtól.

1Tessz 1,1-10.

CSAK VESSÜK A MAGOT

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

A múlt héten egy apa jött el hozzám, hogy köszönetet mondjon, amiért ingyen tanítom a fiát angolra. Elmondta, hogy semmivel nem tudja visszafizetni a kedvességemet. Csak háláját tudja felajánlani, és a munkaerejét, ha szükségem lenne rá. Azt is elmondta, hogy ezzel arra ösztönöztem, hogy ő is ellenszolgáltatás nélkül segítsen másokon.
Bármely alkalmazásban vagy szolgálatban állunk, a Biblia arra bíztat, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt abban a munkában, amivel Isten bízott meg minket. Lehet, hogy mások triviálisnak tartják a munkánkat. Lehet, hogy mi magunk is csak kis munkának tartjuk, aminek kicsi az eredménye, sőt az is lehet, hogy nem fogjuk meglátni a munkánk gyümölcsét.
A jó, amit Krisztus követőiként szerte a világon megosztunk, kétségtelenül sok gyümölcsöt terem, még akkor is, ha nem vagyunk ennek tudatában. Ha ma őszintén teszünk valami jót, annak később lehet következménye. Ezért, ha továbbra is vetjük Isten jóságának magvait, azok szárba fognak szökkenni, és idővel Isten népének életében gyümölcsöt teremnek.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy őszintén és kedvességgel forduljunk azokhoz, akikkel a mai napon találkozunk! Ámen.

Egy szerető cselekedetnek óriási hatása lehet akár most vagy később.
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A TANÍTÓKÉRT ÉS TANÁROKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek