2019. október 27. vasárnap

Amikor Jézus Péter házába ment, látta, hogy annak anyósa fekszik és lázas. Jézus megérintette a kezét, és elhagyta az asszonyt a láz, az pedig felkelt, és szolgált neki.
Amikor este lett, sok megszállottat vittek hozzá, ő pedig szóval űzte ki a tisztátalan lelkeket, és minden beteget meggyógyított, hogy beteljesedjenek az Ézsaiás próféta által mondottak: "Erőtlenségünket ő vette el, és betegségeinket ő hordozta."

Mt 8,14-17.

NINCSENEK KORLÁTOK

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Mt 7,7)

Miután kiderült, hogy anyám demenciában szenved, magamhoz vettem. Gyógyszereket és étrend kiegészítőket kapott, de állapota egyre romlott. Viselkedése ellenséges volt, és nem ismerte meg családtagjait. Kimerültem és elbátortalanodtam.
Imádkoztam, hogy legyen erőm, és szeretettel tudjam gondozni. Egyik este arról olvastam, hogy Jézus miképpen gyógyította meg Péter anyósát. Eszembe sem jutott Istent arra kérni, gyógyítsa meg az anyukámat. Egyáltalán, nem túl nehéz ezt a betegséget meggyógyítani? Aztán eszembe jutott, hogy az Istent semmilyen emberi probléma nem korlátozza. Örömmel kértem hát Krisztust, hogy gyógyítsa meg anyámat.
Nem történt azonnal változás. Folytattuk a napi rutint, és anyukám kezdett egyre közreműködőbb lenni, emlékezni a rokoni kapcsolatokra, és ami a legfőbb, békésebb lett. Amikor az unokatestvérem elismerte, hogy tisztább a gondolkodása, tudtam, hogy az imám meghallgatásra talált. Anyukám még két évet élt, hűségesen imádkozott a családtagjaiért, név szerint.
Lehet, hogy a diagnózis téves volt, vagy a gyógyszerek stabilizálták anyukám állapotát, a napi rutin segített, vagy egy csodás gyógyulás következett be. Nem tudom, de nem is érdekel. Egyet tudok: Istenhez folyamodtam, és ő válaszolt.

Imádság: Urunk, adj bátorságot nekünk kérni tőled, és nemcsak olyat, amelyről hisszük, hogy lehetséges! Ámen.

Isten mindent megtehet, nincsenek korlátok.
Sharon Beaty (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK A DEMENCIÁTÓL SZENVEDŐ BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 Október
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek