2019. október 28. hétfő

Aki pedig minket veletek együtt Krisztusban megerősít és felken, Isten az. Ő pecsétjével el is jegyzett minket, és a Lélek zálogát adta szívünkbe.

2Kor 1,21-22.

A BETÉTDÍJ VISSZATÉRÍTÉSE

Pecsétjével el is jegyzett minket, és a Lélek zálogát adta szívünkbe. (2Kor 1,22)

A nyári hónapokban, mikor az iskola már véget ért, gyakran voltam a nagyszüleimnél. Egyik kedvenc emlékem, mikor üdítőt vettem ki a hűtőjükből. Nekünk otthon műanyag kétliteres palackjaink voltak, de a nagyszüleim hagyományos üvegpalackokat tartottak. Olyan időszakban nőttem fel, amikor szinte minden eldobható volt, így az üres üvegeket is csak úgy kidobtam. A nagymamám kihalászta a palackot a szemétből, és a címkéjére mutatott, melyen ez állt: "betétdíjas termék". Elmagyarázta, hogy az üveges üdítőkért kicsit többet kell fizetnie; de ha az üveget visszaviszi, az üzlet visszaadja a betétdíjat. Ennek az eljárásnak köszönhetően a palackok nem végzik szemétlerakókban, és az italvállalat is pénzt spórol.
Egy olyan időszakban, amikor a tárgyak mellett az emberek is eldobhatónak tűnnek, jó emlékezni a 2Kor 1,22 szavaira. Pál azt mondja: Isten zálogot helyezett a szívünkbe. Ez a zálog a Szentlélek, az elkövetkezendő jó dolgok garanciája. Isten nem dob félre és nem felejt el minket. Nem számít, mennyire kiüresedünk, Isten Lelke feltölt bennünket, és a jövőnkre mutat. Biztosak lehetünk abban - miközben már most ismerhetjük Isten Szentlelkét -, az örökkévalóságban is vele leszünk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts meglátni, hogy annyira törődsz velünk, hogy Lelkedet helyezted belénk. Ez a garanciája, hogy örökké veled leszünk! Ámen.

Isten Lelke emlékeztet az eljövendő nagyszerű dolgokra.
Zack Carden (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY BÍZZUNK A SZENTLÉLEKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek