2019. november 16. szombat

Dávid ennek az éneknek a szavait mondta el az ÚRnak, amikor az ÚR kimentette őt minden ellenségének és Saulnak a kezéből. Így mondta:
Az ÚR az én kőszálam, váram és megmentőm, Istenem, kősziklám, nála keresek oltalmat. Pajzsom, hatalmas szabadítóm és fellegváram, menedékem és szabadítóm, megszabadítasz az erőszaktól. Az ÚRhoz kiáltok, aki dicséretre méltó, és megszabadulok ellenségeimtől. Mert körülvettek a halál örvényei, pusztító áradat rettent engem. A sír kötelei fonódtak körém, a halál csapdái meredtek rám. Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, kiáltottam az én Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom fülébe jutott.

2Sám 22,1-7.

VEZESD A LÉPÉSEINKET!

Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, segítségért kiáltottam Istenemhez. Meghallotta hangomat templomában, kiáltásom a fülébe jutott. (Zsolt 18,7)

Néhány hónappal a középiskola befejezése után azon kaptam magam, hogy egy biztonságos helyet kell keresnem. Az országban, ahonnan származom, háború tört ki, amiben körülbelül nyolcszázezer embert megöltek, köztük családtagjaimat is. Ez a váratlan barbár esemény elvette a szüleimet, az otthonomat és minden filléremet. Azon gondolkodtam, hol volt Isten, amikor ezek a szörnyű események történtek. Teljesen zavarodottan azt sem tudtam, hol és hogyan folytassam az életem.
Emlékszem, egy nap, egy fa alatt beszélgettem Istennel. "Istenem, hogy fogom így folytatni? Hogy fogok így tovább élni árvaként, támogatás és vezetés nélkül? Ki fog vigasztalni? Ki fog nekem tanácsot adni? Ki fog rólam gondoskodni?" Megbénultam a félelemtől és elkeseredéstől.
Néha olyan kihívásokkal nézünk szembe, amik túlmutatnak rajtunk. A Zsolt 18,7 arra emlékeztet, hogy hívjuk segítségül Istent a nyomorúság idején, és Isten meghallgatja az imánkat. Az a tudat, hogy Isten hallja a kiáltásunkat, és velünk van minden egyes lépésnél, erőt adott életem legsötétebb óráiban. Bízhatunk benne attól függetlenül, hogy az élet mit gördít elénk. Ő meghallgatja imáinkat, és vezérli lépteinket.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy rád hagyatkozzunk és benned bízzunk a félelem és gyász idején. Ámen.

Isten meghallja még a legmélyebbről jövő kiáltásainkat is.
Clementine M. Msengi (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK NÉPIRTÁST SZENVEDTEK EL!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek