2019. november 25. hétfő

Áldott az Isten, a mi Urunk Jézus Krisztus Atyja, az irgalom Atyja és minden vigasztalás Istene, aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban, azzal a vigasztalással, amellyel az Isten vigasztal minket. Mert amilyen bőséggel részünk van a Krisztus szenvedéseiben, Krisztus által olyan bőséges a mi vigasztalásunk is. Ha szorongattatunk, ez a ti vigasztalásotokért és üdvösségetekért van, ha vigasztaltatunk, az a ti vigasztalásotokért van, amely elég erős ugyanazoknak a szenvedéseknek az elhordozására, amelyeket mi is szenvedünk. A mi reménységünk bizonyos felőletek, mert tudjuk, hogy amiképpen részestársak vagytok a szenvedésekben, ugyanúgy a vigasztalásban is.

2Kor 1,3-7.

MEGÚJULT ERŐ

Aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket. (2Kor 1,4)

Nagyon elszomorodtam, mikor meghallottam a hírt, hogy egy jó barátom a gyülekezetből meghalt. Ez felidézte bennem az édesanyám és a nővérem halálát, akik szintén halálos betegségben szenvedtek. Nem tudtam visszatartani a könnyeimet.
A hároméves kisfiam odajött hozzám, megsimogatta az arcomat, és megkérdezte: "Mi a baj, Anya? Miért sírsz?" Azt mondtam neki, hogy hiányzik az édesanyám és a nővérem. Rám nézett, elmosolyodott, kézen fogva kivezetett a házból. Azt mondta: "Nézz fel az égre, Anya! Ott vannak Istennel. Isten gondoskodik róluk. Nem kell szomorkodnod!"
Isten ott volt abban a pillanatban, és megmutatta nekem a hit erejét és mélységét. A fiam tanúságot tett Isten hűségéről itt az életben és a halálon túl. A fiammal folytatott beszélgetés megújította az erőmet, és segített továbblépni. Felismertem, hogy Isten néha az elképzelésünket felülmúló módon mutatja meg szeretetét és irgalmát.

Imádság: Örök szeretet Istene, segíts kitartani a hit útján! Ámen.

Isten váratlan helyzetekben újít meg minket.
Angieluz Valle Rodríguez (Puerto Rico)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKET TÁMOGATÓ CSOPORTOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 November
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek