2019. november 26. kedd

"Ne gyűjtsetek magatoknak kincseket a földön, ahol a moly és a rozsda megemészti, és ahol a tolvajok kiássák és ellopják, hanem gyűjtsetek magatoknak kincseket a mennyben, ahol sem a moly, sem a rozsda nem emészti meg, és ahol a tolvajok sem ássák ki, és nem lopják el. Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is."
"A test lámpása a szem. Ezért ha a szemed tiszta, az egész tested világos lesz. Ha pedig a szemed gonosz, az egész tested sötét lesz. Ha tehát a benned lévő világosság sötétség, milyen nagy akkor a sötétség!"
"Senki sem szolgálhat két úrnak, mert vagy az egyiket gyűlöli, és a másikat szereti, vagy az egyikhez ragaszkodik, és a másikat megveti: nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak."

Mt 6,19-24.

KINCSEINK

Mert ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is. (Mt 6,21)

Megálltam nagybátyám vidéki üzleténél, hogy egy kis üzemanyagot töltsek az autómba, és bementem fizetni. Mint általában, a bolt most is tele volt, élelmiszereket és egyéb árukat vásároltak, melyek egy ilyen déli kisvárosban szükségesek lehetnek. Nagybátyám éppen az ügyfelei megvásárolt tételeit írta fel egy indigós nyugtakönyvbe, amit egy coca-cola rekeszbe helyezett. A rekesz már dugig volt ezekkel a nyugtákkal. Nála lehetett hitelre vásárolni, és sohasem próbálta meg behajtani a tartozásokat. Sokan borzasztó szükségben voltak közülük, és ismerték nagybátyám nagylelkűségét. Szokása volt kinyitni az üzletét vasárnap és ünnepnapokon is, hogy élelmiszert és gyógyszereket vásárolhassanak nála a rászoruló családok, de sohasem panaszkodott emiatt.
Egyszer megemlítettem neki, hogy sokkal jobban menne az üzlet, ha csak kézpénzt és bankkártyát fogadna el. Erre azt mondta, hogy ő a mennyben gyűjti a kincseit és nem a földön. Minden alkalommal, mikor meglátok egy régi coca-cola rekeszt, eszembe jut nagybátyám, aki a mennyben gyűjtötte kincseit és nem a földön. Ő már a mennyben van, és élvezi az ott felhalmozott kincseit. Soha nem fogom elfelejteni, amire példája megtanított.

Imádság: Drága Istenünk, segíts nem elfelejtenünk, hogy kincseinket mi is a mennyben gyűjtsük és ne a földön! Ámen.

Kincseket gyűjtök a mennyben, ha segítek a rászorulókon.
Barry Wright (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIS ÜZLETEK TULAJDONOSAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek