2019. december 8. vasárnap

Ezért emlékeztetlek téged, hogy gerjeszd fel az Isten kegyelmi ajándékát, amely kezeim rád tétele által van benned. Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.
Ne szégyelld hát a mi Urunkról szóló bizonyságtételt, se engem, az ő foglyát, hanem szenvedj velem együtt az evangéliumért, Isten ereje által. Mert ő szabadított meg minket, és ő hívott el szent hívással, nem a mi cselekedeteink alapján, hanem saját végzése és kegyelme szerint, amelyet még az idők kezdete előtt Krisztus Jézusban adott nekünk. Ez most nyilvánvalóvá lett a mi Üdvözítőnk, Krisztus Jézus megjelenése által, aki megtörte a halál erejét, és az evangélium által világosságra hozta az elmúlhatatlan életet. Ennek az evangéliumnak a szolgálatára rendeltettem én hírnökül, apostolul és tanítóul. Ezért is szenvedem ezeket, de nem szégyellem, mert tudom, kiben hiszek, és meg vagyok győződve, hogy neki van hatalma arra, hogy a rám bízott kincset megőrizze arra a napra. Az egészséges beszéd példájának tekintsd, amit éntőlem hallottál, a Krisztus Jézusban való hitben és szeretetben. A rád bízott drága kincset őrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek által.

2Tim 1,6-14.

HATALOM A FÉLELEM FÖLÖTT

Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tim 1,7)

Kiskoromban féltem lemenni a pincébe. Egyetlen sápadt lámpájával a pincénk sötét, kísérteties hely volt sok árnnyal és szeglettel. Még rémisztőbbé tette egy hatalmas, polipszerű kazán, aminek a tetejéből nagy nyúlványok jöttek ki. Amikor édesapám kinyitotta az ajtaját, hogy szenet lapátoljon bele, úgy festett, mint egy feneketlen barlang. A tűz és a fényesen izzó széndarabok a kazán gyomrában úgy néztek ki, mintha bejárat lenne egy egészen más világba.
Ahogy telt az idő, rájöttem, hogy a félelem és annak következményeként hozott rossz döntéseim átitathatják a gondolkodásom, olyan ravaszul, hogy rendszerint észre sem veszem a hatását. A Zsolt 121 arról szól, hogy a segítség Istentől érkezik, aki ott áll mellettünk örökké. Isten erejével előreléphetünk, még akkor is, ha félünk.
Pál emlékeztette Timóteust, hogy a viszontagságos időben is bátran viselkedjen, mert a Szentlélek ereje mindvégig vele van. Ha legközelebb rettegés töltene el, kérhetjük Istent, hogy adjon bátorságot, hogy az ő erejével és szeretetével és a Szentlélek megnyugtató józanságával tovább léphessünk.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy erőt adsz a kétségek idején. Tudjuk, hogy mindig velünk vagy. Adj nekünk lelkierőt és szeretetet, és oszlasd el félelmünket! Ámen.

Isten ereje által szembenézhetünk a megpróbáltatásokkal.
Terrye Blevins (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK KIMERÍTŐ FÉLELEMBEN ÉLNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Augusztus
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek