2019. december 13. péntek

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

KIVEZETŐ ÚT

Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja. (Mt 6,34)

Ryan Hall, a félmaraton amerikai csúcstartója azt mondta, hogy ne gondoljunk az előttünk lévő hegyre, csak a következő lépésre. Ez a gondolat jól illeszkedik a mai olvasmányunkhoz. Aggódhatunk számos dolog miatt, úgymint a havi számláink, egy akaratos gyerek, egy kötekedő ember, nyugdíj, az egészségünk, vagy amiatt, hogy mit fogunk enni, inni vagy viselni. A Fil 4,6-7 emlékeztet, hogy "Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt".
Mindannyian készülhetünk a jövőre. Ennek ellenére a jövőnk miatti aggódás elveheti figyelmünket az előttünk álló fontos feladatokról. Bármilyen problémával nézünk szembe, Isten elé vihetjük imádságban. A Biblia számos példát ad arra, amikor Isten válaszolt az imákra. Anna imája egy gyermekért (1Sám 1,1-20), Ezékiás imája az életéért (2Kir 20,1-6), Jónás imája egy második esélyért (Jón 2,1-10) és egy leprás imája a megtisztulásért (Mt 8,1-3). Isten kész nekünk is ugyanígy válaszolni. Még akkor is, ha a dolgok reménytelennek tűnnek, és nincs kiút, Istennek van válasza, ami ránk vár.

Imádság: Drága Urunk! Segíts a mai napon túljutni, és nem a holnap miatt aggódni! Ámen.

Bármilyen problémát Isten elé vihetek imádságban.
Rick Stockwell (Connecticut, USA)

IMÁBAN ADJUNK HÁLÁT ISTEN GONDOSKODÁSÁÉRT!



A Csendes Percek fordítása, szerkesztése anyagi terhet is jelent egyházunknak, a Magyarországi Metodista Egyháznak.
A Csendes Percek digitális formában továbbra is ingyenes, de szívesen vesszük anyagi támogatásodat.
Számlaszám: 10404065-50485348-54531009
Csekk igényedet a szerkesztoseg@csendespercek.hu címre küld.

Köszönettel
Csendes Percek szerkesztősége

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2019 December
Ke Sze Cs Szo Va
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek