2019. december 17. kedd

A hatodik hónapban pedig elküldte Isten Gábriel angyalt Galilea egyik városába, Názáretbe, egy szűzhöz, aki a Dávid házából származó férfinak, Józsefnek volt a jegyese. A szűznek pedig Mária volt a neve. Az angyal belépve hozzá így szólt: "Üdvözlégy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" Mária megdöbbent ezekre a szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. Az angyal ezt mondta neki:
"Ne félj, Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél!
Íme, fogansz méhedben, és fiút szülsz, akit nevezz Jézusnak.
Nagy lesz ő, és a Magasságos Fiának mondják majd; az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak a trónját,
ő pedig uralkodik a Jákób házán örökké, és uralkodásának nem lesz vége."
Mária megkérdezte az angyalt: "Hogyan lehetséges ez, mikor én férfit nem ismerek?" Az angyal így válaszolt neki: "A Szentlélek száll reád, és a Magasságos ereje árnyékoz be téged, ezért a születendőt is Szentnek nevezik majd, Isten Fiának. Íme, a te rokonod, Erzsébet is fiút fogant öregségére, és már a hatodik hónapjában van az, akit meddőnek mondanak, mert az Istennek semmi sem lehetetlen." Ekkor így szólt Mária: "Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem a te beszéded szerint!" S ekkor eltávozott tőle az angyal.

Lk 1,26-38.

ISTEN MEGLEPETÉSEI

És hozzálépve így szólt az angyal: "Üdvöz légy, kegyelembe fogadott, az Úr veled van!" Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés. (Lk 1,28-29)

Karácsony előtt egy héttel érkeztünk meg a Nashville-i repülőtérre, és hazafelé tartottunk. Ezt megelőzően 11 napon át férjemmel a tornádó sújtotta területen segítettünk a helyreállításban. Teljesen kimerültünk, és nem tudtunk készülni Jézus születésére.
Ahogy beléptünk a repülőtér épületébe, egy gyermekkórus karácsonyi dalokat énekelt. Könnyekig meghatódtam. Egy lehetetlen helyen Isten azokkal a csodás hangokkal ajándékozott meg minket. A karácsonyi készülődésem el is kezdődött.
A karácsonyi történet tele van meglepetésekkel. Máriát meghökkenti Gábriellel való találkozása. József is meglepődik, amikor egy angyal meglátogatja. (Mt 1,18-25). A vallási vezetők kivételével mindenkit meglepett, hogy Krisztus Betlehemben fog megszületni (Mt 2,4-5).
Isten bennünket is meg tud lepni. Ha figyelmesek vagyunk, megláthatjuk Istent egy gyermek várakozó tekintetében, egy otthontalan ember arcának kétségbeesett pillantásában. Isten jelenlétét vihetjük a kiüresedett világba, ahol a kapcsolatok összetörtek vagy a magány okoz fájdalmat egy gyászoló családban. Adventben túlléphetünk elfoglaltságunkon, hogy váratlan helyeken is meglássuk Istent.

Imádság: Istenünk, adj szemet, hogy lássunk, fület, hogy halljunk és értelmet, hogy felismerjük jelenlétedet! Ámen.

Ma Istent keresem a szokatlan helyeken.
Cherri Baer (Kansas, USA)

IMÁDKOZZUNK A TORNÁDÓ SÚJTOTTA TELEPÜLÉSEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek