2020. január 11. szombat

A vámszedők és a bűnösök mindnyájan igyekeztek Jézushoz, hogy hallgassák őt. A farizeusok és az írástudók pedig így zúgolódtak: "Ez bűnösöket fogad magához, és együtt eszik velük." Ő erre ezt a példázatot mondta nekik: "Ha valakinek közületek száz juha van, és elveszít közülük egyet, vajon nem hagyja-e ott a kilencvenkilencet a pusztában, és nem megy-e addig az elveszett után, amíg meg nem találja? És ha megtalálta, felveszi a vállára örömében, hazamegy, összehívja barátait és szomszédait, majd így szól hozzájuk: Örüljetek velem, mert megtaláltam az elveszett juhomat. Mondom nektek, hogy ugyanígy nagyobb öröm lesz a mennyben egyetlen megtérő bűnösön, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akinek nincs szüksége megtérésre."
"Vagy ha egy asszonynak tíz drahmája van, és elveszít egy drahmát, vajon nem gyújt-e lámpást, nem söpri-e ki a házát, és nem keresi-e gondosan, míg meg nem találja? És ha megtalálta, összehívja barátnőit és szomszédasszonyait, és így szól: Örüljetek velem, mert megtaláltam a drahmát, amelyet elvesztettem. Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek."

Lk 15,1-10.

MEGTALÁLT

Mondom nektek, így fognak örülni az Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek. (Lk 15,10)

Gyerekként mindig hívogatott a trópusi szabad levegő Nigériában, ahol akkoriban éltem. Fű, kövek, kosz, sár, betonozott udvar, - akármi is volt a környezetemben - mindig találtam valami játékot, amivel órákon keresztül boldogan játszottam. Időnként más gyerekek is csatlakoztak, saját képzeletükkel gazdagítva a játékot. Alkalmanként a játékok eltűntek, néha örökre.
Egy játékot egy alkalommal elmosott az esős évszak, és később egy másik helyen került elő. Amikor meglett, nagyon boldog voltam. Azt sem bántam, hogy addigra elkezdett rozsdásodni és megfakulni, és a kerekei sem forogtak. A játékom elveszett, de megtaláltam!
A mai igeszakasz több olyan értékes dologról beszél, melyek elvesztek, majd megtaláltattak - egy bárányt megtalált a pásztora és az asszony az elveszett érmét. Számomra a szeretett játék is ilyen volt. Ezek a helyzetek segítenek, hogy megértsük Isten örömét, melyet egy bűnös megtérésekor érez.

Imádság: Atyánk, elismerjük, hogy egykor mi is elveszettek voltunk. Hálát adunk, hogy annyira szerettél bennünket, hogy elküldted Fiadat a megmentésünkre. Ámen.

Együtt örülök Istennel és a mennyei angyalokkal, amikor egy elveszett embertársam megtaláltatik.
Ron Wasson (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A NIGÉRIAI GYEREKEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek