2020. január 15. szerda

Akkor elment velük Jézus egy helyre, amelyet Gecsemánénak hívtak, és így szólt tanítványaihoz: "Üljetek le itt, amíg elmegyek, és amott imádkozom." Maga mellé vette Pétert és Zebedus két fiát, azután szomorkodni és gyötrődni kezdett. Akkor így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!" Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te." Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem? Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen."

Mt 26,36-41.

FIGYELJ ÉS IMÁDKOZZ!

Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Egy szombati napon a tengerparton horgásztam, mialatt néztem a napfelkeltét. Ragyogó színek tűntek elő. Ez a gyönyörű látvány arra késztetett, hogy megálljak hálát adni Istennek az új napért, s hogy élvezhetem a hullámokat, a szellőt, a madarakat és a halakat, melyeket reménység szerint kifogok. Ahogy befejeztem a hálaadást a reggel áldásaiért, egy horgásztárs jelent meg, és beszélgettünk az imádságról. Bevallotta, hogy nehezen talál időt a kitartó imádságra az elfoglaltságai miatt. Megkérdezte, én hogy csinálom.
Elmagyaráztam, hogy egyszer régen felfedeztem egy egyszerű módszert, miután Jézus tanítványoknak szóló útmutatását elolvastam, hogy figyeljenek és imádkozzanak. Elhatároztam, hogy minden alkalommal, amikor az órára pillantok, hogy mennyi az idő, az egy tökéletes időpont lesz az imádságra. Megszoktam, hogy imádkozzak azért, amin éppen gondolkodom, vagy ami éppen történik. Hamarosan naponta legalább tízszer imádkoztam. A horgásztársam is kipróbálta, és rájött, hogy több ideje van imádkozni, mint gondolta.
Más módszerek is léteznek, pl. tévénézés közben a reklámok alatt is imádkozhatunk vagy a reggeli közlekedés alatt. Egy kis kreativitással és szándékkal mindig tudunk időt találni.

Imádság: Atyánk! Hálát adunk, hogy bármikor, bárhol, bármivel kapcsolatban imádkozhatunk hozzád. Ámen.

Minden nap számtalan lehetőségünk van az imádkozásra.
Edward Mitchell Jr. (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY IDŐT TUDJUNK SZAKÍTANI AZ IMÁDSÁGRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek