2020. január 17. péntek

Mert némelyik a Lélek által a bölcsesség igéjét kapta, a másik az ismeret igéjét, ugyanazon Lélek által. Egyik ugyanattól a Lélektől a hitet, a másik ugyanazon Lélek által a gyógyítások kegyelmi ajándékait. Van, aki az isteni erők munkáit vagy a prófétálást kapta; van, aki lelkek megkülönböztetését, a nyelveken való szólást, vagy pedig a nyelveken való szólás magyarázását kapta. De mindezt egy és ugyanaz a Lélek munkálja, aki úgy osztja szét kinek-kinek ajándékát, amint akarja.
Mert ahogyan a test egy, bár sok tagja van, de a test valamennyi tagja, noha sokan vannak, mégis egy test, ugyanúgy a Krisztus is. Hiszen egy Lélek által mi is mindnyájan egy testté kereszteltettünk, akár zsidók, akár görögök, akár rabszolgák, akár szabadok, és mindnyájan egy Lélekkel itattattunk meg. Mert a test sem egy tagból áll, hanem sokból. Ha ezt mondaná a láb: "Mivel nem vagyok kéz, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? És ha ezt mondaná a fül: "Mivel nem vagyok szem, nem vagyok a test része", vajon azért nem a test része-e? Ha a test csupa szem, hol lenne a hallás? Ha az egész test hallás, hol lenne a szaglás? Márpedig az Isten rendezte el a tagokat a testben, egyenként mindegyiket, ahogyan akarta. Ha pedig valamennyi egy tag volna, hol volna a test? Így bár sok a tag, mégis egy a test. Nem mondhatja a szem a kéznek: "Nincs rád szükségem", vagy a fej a lábaknak: "Nincs rátok szükségem!" Ellenkezőleg: a test gyengébbnek látszó részei nagyon is szükségesek, és amelyeket a test tisztességtelen részeinek tartunk, azokat nagyobb tisztességgel vesszük körül, és amelyek ékesség nélkül valók, azok nagyobb megbecsülésben részesülnek: az ékeseknek azonban nincs erre szükségük. Isten szerkesztette így a testet egybe: az alacsonyabb rendűnek nagyobb tisztességet adva, hogy ne legyen meghasonlás a testben, hanem kölcsönösen gondoskodjanak egymásról a tagok. És így ha szenved az egyik tag, vele együtt szenved valamennyi, ha dicsőségben részesül az egyik tag, vele együtt örül valamennyi. Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai.

1Kor 12,8-27.

CSAPATBAN

Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai. (1Kor 12,27)

Kisfiúként arról ábrándoztam, hogy az első napom a baseballcsapatban egyenesen a baseball-liga élvonalába repít. Viszont édesapám nem taníthatott engem háborús sérülése miatt, így nem tudtam olyan ügyesen elkapni, eldobni, vagy megütni a labdát, mint a többiek, és ez a hátrány a kispadra száműzött. Az fájt a leginkább, hogy az edzők teljesen átnéztek rajtam, inkább az ígéretesebb játékosokra szánták figyelmüket. A következő évben új városba költöztünk, ahol volt egy keresztény ifjúsági közösség. Az ő baseballprogramjukban mindenki kapott esélyt játszani, függetlenül tehetségtől vagy tapasztalattól. A barátságos edzők sokat dolgoztak azon, hogy az alapvető baseballkészségeimet fejlesszék. Elsősorban az önfejlesztést, a célkitűzést és a csapatjátékot hangsúlyozták. A keresztény szemlélet, amit ott láthattam, egy sokkal mélyebb hitre vezetett.
Az egyház Krisztus teste, és Jézus azt akarja, hogy mindenki az ő "csapatában játsszon". Senkit sem hanyagol el, és senkit sem kényszerít a kispadra. Krisztus testében mindenki esélyt kap a lelki kiteljesedésre az istentisztelet, a tanulás és a szolgálat által.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük, hogy az egyházad részévé teszel minket. Hadd bátorítsunk mi is hűséges szolgálatra másokat! Jézus nevében. Ámen.

Bíztatni fogok valakit, hogy legyen aktív a közösségben.
Leland P. Gamson (Arizona, USA)

IMÁDKOZZUNK OLYAN FIATALOKÉRT, AKIK ÚGY ÉRZIK, MELLŐZIK ŐKET!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek