2020. január 18. szombat

Ezután Illés ezt mondta Ahábnak: Menj föl, egyél, és igyál, mert eső zúgása hallatszik. Aháb fölment, hogy egyék és igyék. Illés pedig fölment a Karmel tetejére, a földre kuporodott, és arcát a térdei közé hajtotta. Így szólt a szolgájához: Menj föl, és tekints a tenger felé! Az fölment, és arra tekintett, majd ezt mondta: Nincs ott semmi. Illés ezt mondta: Menj vissza hétszer! Hetedszerre ezt mondta a szolga: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. Ő azt felelte: Menj el, és mondd ezt Ahábnak: Fogj be, és menj le, míg föl nem tartóztat az eső! Eközben az történt, hogy viharfelhők sötétítették el az eget, és nagy eső lett. Aháb harci kocsira szállt, és Jezréelbe ment.

1Kir 18,41-45.

ISTEN AZ APRÓSÁGOKBAN

Hetedszerre ezt mondta a szolga Illésnek: Most egy tenyérnyi kis felhő emelkedik föl a tengerből. (1Kir 18,44)

Felhívott az egyik unokaöcsém, hogy elmondja, sajnos elveszítette a karkötőt, amit tőlem a szülinapjára kapott. Tudni akarta, hol vettem. Jól emlékszem a napra, amikor megvettem neki a karkötőt. Nem volt sok pénzem, de szerettem volna küldeni neki valami jelképes ajándékot szeretetem jeléül. Habár egyáltalán nem volt drága, Isten arra használta, hogy bátorítsa unokaöcsémet. Ebből a tapasztalatból tanultam meg, hogy Istent a kis dolgokban is lehet keresni.
Eszembe jutott a mai olvasmány. Illés próféta elkezdett imádkozni egy három és fél éve tartó aszály idején. Elküldött egy szolgát, hogy jelet keressen, jön-e már az eső. A szolga hétszer kiment, mire meglátott egy tenyérnyi kis felhőt. Ez az apró bizonyíték tudatta velük, hogy Isten valami hatalmas dolgot fog művelni.
Minden helyzetben kereshetjük Istent. Talán nem tűnnek el a problémáink egy szempillantás alatt, de mindig találhatunk valamit, amiért hálásak lehetünk. És egy hálás szív megváltoztatja a szemléletünket.

Imádság: Drága Urunk, köszönjük a szereteted és jelenléted bizonyosságát. Segíts meglátnunk téged az életünk minden helyzetében! Ámen.

Milyen apró jelét vettem észre ma Isten jelenlétének?
Tommie Savage (Alabama, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ASZÁLYTÓL SZENVEDŐ ORSZÁGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek