2020. január 19. vasárnap

"Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Az én Atyám házában sok hajlék van; ha nem így volna, vajon mondtam volna-e nektek, hogy elmegyek helyet készíteni a számotokra? És ha majd elmentem, és helyet készítettem nektek, ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Ahova pedig én megyek, oda tudjátok az utat." Tamás erre így szólt hozzá: "Uram, nem tudjuk, hova mégy: honnan tudnánk akkor az utat?" Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt." Fülöp így szólt hozzá: "Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és az elég nekünk!" Jézus erre ezt mondta: "Annyi ideje veletek vagyok, és nem ismertél meg engem, Fülöp? Aki engem lát, látja az Atyát. Hogyan mondhatod te: Mutasd meg nekünk az Atyát? Talán nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van? Azokat a beszédeket, amelyeket én mondok nektek, nem önmagamtól mondom; az Atya pedig bennem lakozva viszi végbe az ő cselekedeteit. Higgyetek nekem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya énbennem van; ha pedig másért nem, magukért a cselekedetekért higgyetek."
"Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz énbennem, azokat a cselekedeteket, amelyeket én teszek, szintén megteszi, sőt ezeknél nagyobbakat is tesz. Mert én az Atyához megyek, és amit csak kértek majd az én nevemben, megteszem, hogy dicsőíttessék az Atya a Fiúban; ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem."

Jn 14,1-14.

AZ Ő NEVÉBEN

Ha valamit kértek tőlem az én nevemben, megteszem. (Jn 14,14)

Keresztény családba születtem, de egy hitetlen emberhez mentem feleségül. 25 év házasság után a férjem súlyos beteg lett, kórházba került. Az orvos azt mondta, hogy a vérében lévő fertőzés miatt rengeteg izomfájdalom és fejfájás elé néz, miközben a teste egyre gyengül.
Úgy döntöttem, bátorítom férjemet, higgyen Istenben, és elmondtam neki, hogy én bízom benne minden helyzetben, legyen az egészség vagy betegség. Az orvos nem tudta megmondani a fertőzés okát, de én tudtam, hogy Isten látja helyzetünket és kész segíteni. Akkoriban sok igeszakaszt ajánlottam férjemnek olvasásra, ami segített neki, hogy ő is tudjon imádkozni.
A következő két hétben Jézus Krisztus nevében könyörögtünk Istenhez. A férjem elfogadta Jézust, átadta az életét neki. A két keresztény gyerekünkkel együtt örültünk, hogy most már a férjem is Jézushoz tartozik. Együtt bíztunk Istenben a kórházi kezelés alatt, és végül meggyógyult.

Imádság: Kegyelmes Istenünk, taníts hinnünk és bíznunk benned! Segíts a hit példaképei lennünk mindenben, amit teszünk! Jézus nevében kérünk. Ámen.

Mindennap imádkozom azokért, akik nem ismerik Jézust.
Pratoom Pongjai (Phrae, Thaiföld)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A CSALÁDTAGOKÉRT, AKIK NEM HISZNEK ISTENBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

Bejelentkezés

Legújabb kommentek