2020. január 20. hétfő

Az Atya adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által; hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység; és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig. Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Ef 3,16-21.

BELSŐ ERŐ

Adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember az ő Lelke által. (Ef 3,16)

Az első New York-i utamon nagy hatással voltak rám a hatalmas felhőkarcolók, amik meghatározzák Manhattan látképét. Azonban ezek a szerkezetek többet rejtenek, mint amennyit mutatnak. Az épületek a belső felépítésük miatt tudnak az égig érni. Belülről acél, beton és vezetékek hálózata szövi át, erősíti őket. Ez a megerősítés teszi lehetővé, hogy az épület ilyen magasságban is stabil maradhasson a viharok és erős szél közepette is. Mindegyik épület a mérnöki és építészeti munka remeke, kívül-belül.
A mi keresztény életünket jobban jelképezik ezek a felhőkarcolók, mint gondolnánk. Csak ha Istenre - az örök mérnökre és tervezőre - nézünk, akkor vagyunk igazán felvértezve az élet viharai ellen. Isten a mi belső erőnk, habár az élet sok nehézséget és kihívást hoz. Ami a felhőkarcolóknak a beton és az acél, az nekünk az ima, a bibliatanulmányozás és az istentisztelet. Azzal a bizonyossággal maradhatunk erősek és stabilak, hogy Isten mindig ad erőt a megpróbáltatásokban, amiket az élet hoz.

Imádság: Urunk, segíts keresnünk kimeríthetetlen erődet az életünkben! Vezess és terelj az élet viharain át! Ámen.

Krisztus az én belső erőm.
James Townsend (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉPÍTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek