2020. január 24. péntek

Jákób fölkelt még azon az éjszakán, fogta két feleségét, két szolgálóját és tizenegy gyermekét, és átkelt a Jabbók-gázlónál. Fogta és átküldte őket a patakon, és átküldte mindenét. Jákób pedig ott maradt egyedül. Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig. De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben. Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik! Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem. Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. Jákób ezt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő ezt mondta: Miért kérdezed a nevemet? És megáldotta őt. Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.

1Móz 32,23-31.

KÜZDELEM ISTENNEL

Teljes örömnek tartsátok, testvéreim, amikor különféle kísértésekbe estek, tudva, hogy hitetek próbája állhatatosságot eredményez. (Jak 1,2-3)

Miután Jákób megküzdött egy idegennel, ez az idegen egy új nevet adott neki. Azt mondta: "Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél" (1Móz 32,29). Ezen a küzdelmen keresztül Jákób megváltozott. Nem ugyanaz az ember volt, mint előtte.
Talán egyszer vagy már többször is minden hívő érezte, hogy olyan, mintha Istennel küzdene. Ezt érzem, mikor új munkát keresek. Talán egyeseknek ez a feladat nem olyan stresszes; de a munkakeresésben néha azt érzem, mintha Istennel és az érintett emberekkel egyfajta húzd meg - ereszd meg játszmában lennék. Próbálok megküzdeni az újabb és újabb elutasítással, imádkozom, kiküldök még több önéletrajzot, még többet telefonálok - és néha azt érzem, hogy elveszett ügy bármit is bizonyítani magamról. Mindeközben igyekszem bízni az Úrban a keresés alatt. Mint Jákób is, az Istennel való találkozás után nem ugyanaz az ember vagyok, mint előtte.
Megtanultam, ha hűséges vagyok, küzdelmem nem hiábavaló. Bármivel küzdünk is ma, bátorságot nyerhetünk. És ami küzdelemnek tűnik, Isten által áldásunkra válhat.

Imádság: Istenünk, emlékeztess arra, hogy a küzdelmeinken keresztül kitartást és bölcsességet tanulhatunk. Ámen.

A küzdelmeim között Isten érettebbé és teljesebbé formál.
Rosie DiBianca (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI MUNKÁT KERES!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Január
Ke Sze Cs Szo Va
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek