2020. február 2. vasárnap

Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van. Mert ha elesnek, az egyik ember fölemeli a társát. De jaj az egyedülállónak, mert ha elesik, nem emeli föl senki. Éppígy, ha ketten fekszenek egymás mellett, megmelegszenek; de aki egyedül van, hogyan melegedhetne meg? Ha az egyiket megtámadják, ketten állnak ellent. A hármas fonál nem szakad el egyhamar.

Préd 4,9-12.

ÖSSZEJÖVETEL

Mert ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük. (Mt 18,20)

Emlékszem, amikor gyerekkoromban istentiszteletest játszottunk. Szomszéd gyerekek, osztálytársak, rokon gyerekek, babák, plüssállatok és néha egy-egy háziállat alkotta a gyülekezetet. Felváltva prédikáltunk, tanítottunk, úrvacsorát osztottunk, énekeltünk, perselyeztünk. Az alkalmak sosem voltak hosszúak, de nagyon jól éreztük magunkat.
Eszembe jutottak ezek a gyerekkori összejövetelek, amikor egy hideg, téli vasárnap délelőtt az istentiszteletre a lelkészen és a kántoron kívül mindössze négyen jöttek el. Bár csak ilyen kevesen merészkedtek ki a hidegbe, ez nem tántorított el attól, hogy megtartsuk az istentiszteletet.
Amikor Jézus a tanítványságról tanított, emlékeztette a követőit, hogy ahol ketten vagy hárman az ő nevében összejönnek, ő ott van közöttük. Akkor nem gondoltam erre, de Krisztus velünk volt, mikor gyerekként játszottunk, és akkor is, amikor azon a hideg téli reggelen az ő nevében összegyűltünk.

Imádság: Urunk, akárhányan vagyunk is együtt, add, hogy lélekben és igazságban imádjunk téged! Ámen.

Akárhányan vagyunk az istentiszteleten, Istennel találkozhatunk.
Patricia Patton (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A KIS GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek