2020. február 6. csütörtök

Akkor elment velük Jézus egy helyre, amelyet Gecsemánénak hívtak, és így szólt tanítványaihoz: "Üljetek le itt, amíg elmegyek, és amott imádkozom." Maga mellé vette Pétert és Zebedus két fiát, azután szomorkodni és gyötrődni kezdett. Akkor így szólt hozzájuk: "Szomorú az én lelkem mindhalálig: maradjatok itt, és virrasszatok velem!" Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te." Amikor visszament a tanítványokhoz, alva találta őket, és így szólt Péterhez: "Ennyire nem tudtatok virrasztani velem egy órát sem? Virrasszatok, és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen." Másodszor is elment, és így imádkozott: "Atyám, ha nem távozhat el tőlem ez a pohár, hanem ki kell innom, legyen meg a te akaratod." Amikor visszament, ismét alva találta őket, mert elnehezült a szemük. Otthagyta őket, újra elment, harmadszor is imádkozott ugyanazokkal a szavakkal.

Mt 26,36-44.

MAGÁNYOS HELY

Nagyon korán, amikor még sötét volt, felkelt, és félrevonult egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. (Mk 1,35)

Amikor testünket munkára kényszerítjük megfelelő pihenés és táplálék nélkül, akkor megbetegszünk. Ugyanez igaz a lelki életünkre is. A kihívásokkal teli időkben pesszimistává válhatunk, hívőként közömbösen viszonyulhatunk az elhívásunkhoz, vagy aggodalommal és félelemmel telhet meg szívünk. De Jézus megmutatja nekünk, hogyan táplálhatjuk lelkünket, még a nehéz időkben is. Bármennyire elfoglalt volt egy adott napon, Jézus mindig keresett egy nyugalmas helyet, és időt fordított az imádságra és az Atyával való beszélgetésre. (Lk 6,12) Amikor nehézségekkel szembesült, mindig imádkozással készült fel.
Én is úgy tapasztaltam, hogy egy félreeső helyen nyíltan tudok imádkozni Istenhez. Térdelve imádkozom hálószobámban. Amikor a gyermekeim és férjem még alszanak, elvonulok, hogy imával készüljek a napra, és néha még sírok is. Az Istennel való találkozás után új erőt nyerek és olyan békességet, amit sehonnan máshonnan nem kaphatok. Nemcsak a lelkem töltődik fel, hanem új erőre kap az életkedvem, a hitem és vágyakozásom, hogy Isten útján járjak. Örömmel telik meg szívem az előttem álló akadályok ellenére is.

Imádság: Urunk, adj őszinte és alázatos szívet, hogy örömre és megújult erőre leljünk az előttünk álló napra! Ámen.

Hol van számomra az a hely, ahol zavartalanul találkozhatok Istennel?
Linda Chandra (Banten, Indonézia)

IMÁDKOZZUNK A CSALÁDUNKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek