2020. február 9. vasárnap

Szeretteim, szeressük egymást; mert a szeretet Istentől van, és aki szeret, az Istentől született, és ismeri Istent; aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet. Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala. Ez a szeretet, és nem az, ahogy mi szeretjük Istent, hanem az, hogy ő szeretett minket, és elküldte a Fiát engesztelő áldozatul bűneinkért. Szeretteim, ha így szeretett minket Isten, akkor mi is tartozunk azzal, hogy szeressük egymást. Istent soha senki sem látta: ha szeretjük egymást, Isten lakik bennünk, és az ő szeretete lett teljessé bennünk.

1Jn 4,7-12.

OLYAN HITTEL, MINT A TŰZ

Ha pedig a világosságban járunk, ahogyan ő maga a világosságban van, közösségünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől. (1Jn 1,7)

Bármikor vissza tudok emlékezni egy 50 évvel ezelőtti keresztény ifjúsági táborra. Ugyan nem emlékszem mindenre - hogy milyen dalokat énekeltünk, vagy kik voltak ott -, de a környezetre és egy bizonyos estére igen.
Egy csoport fiatallal a Misterhult szigetvilágban egy vízbe nyúló sziklán ültünk. Hűvös nyári este volt, egy intenzív nap után. Égett a tábortűz, melyet rönkök tápláltak. Az egyik vezető anélkül, hogy bármit is szólt volna, egyszer csak kivett egy rönköt a tűzből. Egy kicsivel később láthattuk, ahogy a rönk egyre kevésbé lángol, mialatt a többi rönk teljes erősségében ég tovább. Egy kicsivel később valaki megszólalt: Szükségünk van egymásra, hogy fényesen tudjunk égni." Amikor a rönköt visszatették a tűzbe, gyorsan lángra kapott újra.
A prédikáció üzenete számomra ez volt azon a nyáron, és talán ez volt az ifjúságom legfontosabb prédikációja is. A hitünk olyan, mint a tűz: világosan ég, amikor a szeretet, Istennel és másokkal való közösségünk fűti. Isten adta nekünk a közösség élményét, hogy figyelmünket, szeretetünket és energiánkat adjuk azoknak, akikkel az életben találkozunk.

Imádság: Drága Istenünk! Segíts, hogy szeretetünk egymás iránt fényesen égjen! Ámen.

A hitem fényesebb, amikor Istennel és másokkal közösségben vagyok.
Tomas Boström (Gotland, Svédország)

IMÁDKOZZUNK A TÁBOROZÓ FIATALOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2020 Február
Ke Sze Cs Szo Va
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek